Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Prijatelji s povlasticama?

Odnos na jednu noć ili ipak rađe prijatelji s povlasticama? Američki psiholog Peter K. Jonason izdao je knjigu u kojoj objavljuje da jako puno muškaraca i žena ulazi u vezu koja uspostavlja određenu ravnotežu u njihovom odnosu.

Kod takozvanih prijatelja s povlasticama podrazumijevamo prijateljski odnos između muškarca i žene u kojemu se oni regularno druže i kod kojega dolazi do seksualnog odnosa bez emocija i dodatnih opredjeljenja.

sex_bez_obavezaPa tako je odnos „Prijatelji s povlasticama“ kompromis između muškarca i žene u kojemu si muškarci osiguravaju lak pristup seksualnom odnosu dok žene imaju stalnog seksualnog partnera.

No dolazi do pitanja, što se događa kada se počinju pojavljivati emocije?
Kroz pažljivo istraživanje ponašanja među pogođenim parovima, Jonason je došao do zaključka da ovakav način odnosa zahtjeva dodatne napore ne pokazati emocije i privrženost nego kod odnosa na jednu noć, te parovi nakon odnosa brzo napuštaju mjesto sastanka kako bi izbjegli post-coital simptom, koji podrazumijeva umor i potrebu za maženjem nakon odnosa koja može dovesti do emocionalne vezanosti.
Jonasson zaključuje kako se prijatelji s povlasticama ne drže za ruke ili izmjenjuju poljupce, te izjavljuje da to čine pošto pokušavaju „minimalizirat zbrku“. Dok je kod odnosa na jednu noć držanje za ruke i izmjenjivanje poljubaca od značajnosti pošto ispostavlja potrebnu dinamiku.
Jeste li i vi možda uključeni u ovakve tipove odnosa? Te da li ste za ili protiv ovih načina odnosa sa drugim spolom?

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *