Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

“Priča o vojniku”

S probe_Pric¦îa o vojniku_02_foto_Dubravka KurobasaSljedeću će subotu(25.svibanj) i nedjelju(26.svibanj)  zagrebački Muzej suvremene umjetnosti ugostiti studente zagrebačkih umjetničkih Akademija, predvođene onima s Akademije dramske umjetnosti, čiji su studenti inicirali dvije zanimljive večeri u dvorani Gorgona.

Nakon niza iznimno uspješnih glazbeno-scenskih projekata nastalih posljednjih godina kao plod suradnje studenata i nastavnika triju zagrebačkih umjetničkih akademija (Čarobna frula, Ivan Grozni, Carmen, Od Ljubavi i zlobe do Maršala i Slavuj), a koji su svojim izvedbama u KD Vatroslav Lisinski izazvali podjednako oduševljenje kod zagrebačke publike, kazališnih profesionalaca i glazbene kritike, studenti ovih akademija nastavili su vrijedno raditi u „istom tonu“. Naime, u tijeku su pripreme za novu veliku premijeru, predstavu Priča o vojniku Igora Stravinskog i Charlesa-Ferdinanda Ramuza, koja će se održati 25. svibnja s početkom u 20 sati.

U izvedbi glume studenti Akademije dramske umjetnosti Filip Riđički, Nikola Baće, Dajana Čuljak te Milica Manojlović, dok orkestar čine Đana Kahriman, Ivan Domović, Dunja Paprić, izv.prof. Žarko Perišić, Mario Lončar, Ivan Mučić te Boris Žuvela, svi sa zagrebačke Muzičke akademije.

Već sljedećeg dana, u nedjelju, također s početkom u 20 sati, studenti Akademije dramske umjetnosti predstavljaju najbolje filmove iz protekle dvije akademske godine, nagrađene na ovogodišnjoj desetoj Filmskoj Reviji Kazališne Akademije (FRKA).

Ulaz na oba događanja je besplatan.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *