Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Preminula Dolores Lambaša

dolores_Nešto iza 14 sati hrvatska glumica Dolores Lambaša (32) podlegla je ozljedama koje je zadobila u prometnoj nesreći koja s dogodila jutros oko 6 i 40 na autocesti A3 kod Sredanaca.

Bila je u terencu Nisan kojim je upravljao njen kolega glumac Stojan Matavulj (52). Prema neslužbenim informacijama dvoje glumaca vraćalo se iz Beograda. Kada su došli 250 metara prije izlaska s A3 na Slavoniku Matavulj se iz još neutvrđenih razloga Nisanom zabio u automobil VW Polo koji je bio ispred njega. Zbog siline udarca Polo je sletio s auto ceste probio je zaštitnu ogradu i prevrnuo se na krov. U autu je bio sam vozač (40) koji je lakše ozlijeđen. Nisan je nastavio dalje voziti nekih tridesetak metara pa je sletio je s autoceste prevrnuo se nekoliko puta i vršio je na krovu.

Nesretna glumica nije znala ni što se dogodilo jer je u vrijeme sudara spavala na oborenom suvozačevom sjedalu. Bila je vezana. U prevrtanju ispala je iz automobila na zadnja vrata.

Jutros u 7.20 sati primili smo žensku osobu politraumatiziranu s teškim ozljedama koje ugrožavaju život. Odmah je prebačena u operacionu salu gdje je učinjena reanimacija i poduzeti su svih potrebni kirurški zahvati. Pacijentica je trenutno na Odjelu intenzivnog liječenja te i dalje obavljamo sve potrebno kako bi se njeno zdravstveno stanje stabiliziralo“, rekao je dr. Josip Samardžić, šef Odjela kirurgije Opće bolnice Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu.

Glumica ima teške ozljede opasne po život, ozlijeđeno joj je više organa u toraksu i abdomenu, a izgubila je i puno krvi. Na mjestu nesreće nakon što je Hitna pomoć odvezla glumicu s policijom je ostao Stojan Matavulj, nogavice hlača bile su mu mokre do koljena, kao da je klečao na mokroj travi pored autoceste. Dugo je stajao i gledao u slupane automobile, a potom je počeo nervozno šetati zaustavnim trakom. Sve do pred kraj očevida nije odlazio s mjesta nesreće, a onda su mu policajci dozvolili da uzme osobne stvari iz Nisana. Uzeo je nekoliko torbi i garderobu, do policijskog automobila išao je polako zamišljen i s pogledom negdje u daljinu. Glumac je još uvijek je u policiji na krim obradi i tamo će biti sve dok se ne utvrde sve okolnosti pod kojim je došlo do nesreće. Nakon istrage vjerojatno će biti poznato što se točno dogodilo, da li je to bilo trenutak nepažnje ili je zbog umora zaspao za upravljačem.

Doznali smo da je nakon što su mu Hitnoj pomoći izvadili krv Matavulj odbio svaku drugu liječničku pomoć. Policija ga za sada sumnjiči da je zbog ne držanja dovoljnog razmaka iza vozila ispred sebe prouzročio prometnu nesreću za što mu slijedi kaznena prijava.

Kako neslužbeno doznajemo otac Đino je rano ujutro primio vijest o stradavanju svoje kćeri, a trenutačno je na putu za Slavonski Brod. Kratko je rekao za jutarnji.hr - Ono što su mi jutros kazali nije dobro!

Preuzeto sa: brodportal.hr

Foto: F.H./rtl.hr/ PU brodsko posavske

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *