Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

NIje sramota plakati

PlakanjeSvakome od nas se barem jednom u životu desilo nešto ružno, no svatko je to proživio na svoj način. I onda, nakon nekog vremena, koliko god bilo teško, krenuli smo dalje. Jer to je život, bez obzira na sve prepreke, tjera te u novi dan. Kada vam je teško, vjerujte da će doći bolja vremena, jer ima još toliko lijepih stvari koje nas tek čekaju. I, znajte, uvijek postoji netko kome je još gore. Nekada i mi radimo drame oko nečega što i nije tako strašno, a ne znamo da se ljudi bore sa puno većim problemima.

Nemojte zaboraviti da je u redu plakati. Ponekad plačemo ne zato jer smo slabi, već zato jer smo predugo bili jaki, i naravno da puknemo. Nekada nam baš to treba kako bi se sabrali i olakšali sami sebi. Također želimo biti sami u nekim trenucima, no vjerujte da je uvijek bolje plakati u društvu, nego sam. Nečija ruka nam zaista može pomoći, vratiti osmijeh na lice. Jer u teškim trenucima, treba nam netko tko će nam pomoći da ne posustanemo. Neke stvari će nas jako pogoditi, i možda se u početku nećemo znati nositi s time. Ovdje ponekad dolazi do depresije i potiskivanja osjećaja. No, moramo se zaokupirati nečime što bi nas moglo ponovno usrećiti, i trebamo pričati s nekime o tome kako se osjećamo. Kako je čudno, kada smo bili mali, plakali smo kako bi privukli nečiju pozornost, a kako odrastamo, pokušavamo sakriti plač kako nas drugi ne bi čuli i pitali zašto plačemo. Mislimo da je dobro zatvoriti se u sebe, ne znajući da si tako samo odmažemo.

Svatko od nas je drugačiji, i jednak problem za svakoga predstavlja drugačiji izazov. Neke stvari ne možemo promijeniti, ali s vremenom možemo postati jači. Postoje bolne uspomene koje su dio nas, i možda ih nikada nećemo zaboraviti. Ali kad-tad ćemo naučiti živjeti s njima, i dati priliku novim i ljepšim stvarima da nas upoznaju. Jer nikada nije kasno za novi početak, ali moramo razmišljati optimistično, naučiti se veseliti i sitnicama, prestati živjeti u prošlosti i dopustiti da nam netko opet nacrta osmijeh na lice!

Viktoria Šafranić

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *