Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Najčešći uzroci razvoda, dosada i navika!

navikaRiješite se rutine u braku na 3 jednostavna načina 

Kada je dvoje ljudi dugo u braku, često se događa da tokom tih zajedničkih godina izgube onu strast koja je na početku veze i potaknula zaljubljenost.  

Također, često se događa da se jedan od partnera osjeća odbačeno, pogotovo ako ne postoje jasni razlozi koji su doveli do gubitka strasti, već je kriva rutina i svakodnevnica. Rutina je jedan od najčešćih razloga zbog kojih nestaje strast u vezi, a često dovodi i do razvoda braka.

U tim trenucima počinjemo se osjećati usamljeno i vidimo jedino nedostatke kod partnera, a to samo dovodi do produbljivanja problem i razdvojenosti među partnerima. Tada počinjemo preispitati sebe i vlastite postupke. Tražimo gdje smo to točno pogriješili i razmišljamo jesmo li mogli nešto učiniti kako bi situacija bila drugačija.

U takvim trenucima kada upadnete u rutinu, nemojte se pomiriti s tim, nego pokušajte popraviti situaciju! 

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta koju vam mogu pomoći da izađete iz nastale rutine: 

1. Prisjetite se lijepih trenutaka 

Jedna od stvari koje možete napraviti vi i vaš partner jest da se prisjetite lijepih stvari koje ste prošli i doživjeli zajedno.  Prisjetite se zajedničkih iskustava i trenutaka koji su vas povezali i  učinili nerazdvojnima. Čak i onda kada prođe puno vremena, ne znači da su te situacije koje su se dogodile izgubile na vrijednosti.  Nikada ne biste trebali zaboraviti razlog zašto ste se zaljubili u svog partnera. Sigurni smo da je dovoljan samo jedan iskreni pogled kako biste se prisjetili svih predivnih trenutaka provedenih zajedno.

2. Cijenite i volite sebe 

U  potpunosti je u redu brinuti  o svom voljenom partneru i obitelji, ali nikada ne smijete zaboraviti na sebe. Kada ste dugo u vezi može se dogoditi da izgubite dio sebe i da prestanete raditi ono što volite i što vas čini sretnim.  Kako se to ne bi dogodilo, odvojite vrijeme i radite ono što zaista volite ili isprobajte nešto novo i sigurni smo da će to doprinijeti vašoj vezi u dobrom smislu.

3. Eksperimentirajte zajedno 

Naravno da je moguće pobjeći od rutine! Čak i onda kada ste zatrpani poslom i svakodnevnim obavezama. Jedino što trebate je naći vremena jedno za drugo. Obje strane trebaju jednako paziti na vezu i truditi se da ona funkcionira normalno.  Shvatite kako imate pregršt mogućnosti, možete se zajedno baviti nekim sportom ili pronaći nešto što oboje volite raditi zajedno. Družite se s drugim ljudima, putujte, mogućnosti su neiscrpne.

Strast između vas vratit će se onda kada ponovo osjetite međusobnu povezanost. Nemojte se bojati eksperimentirati zajedno jer pored sebe imate osobu kojoj biste trebali moći najviše vjerovati. 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *