Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Najčešće pogreške u skin-care rutini!

skincareMožemo reći da je danas čišćenje lica postalo prava mala umjetnost. A neki se mogu pohvaliti i pravim malim carstvom proizvoda za njegu lica. No, unatoč tom, postoji nekoliko pogrešaka koje velik broj žena i dalje radi svakodnevno u svojoj skin-care rutini. 

Neke prakse nisu nikako poželjne, a nešto što se može činiti potpuno beznačajno za našu  kožu, može ostaviti itekako velike posljedice ako se ne izvodi pravilno.

U nastavku donosimo najčešće pogreške koje činimo prilikom čišćenja lica:  

1. Pretjerano umivanje lica 

Prečesto pranje lica može dodatno postarati našu kožu jer ju dodatno isušuje. Lice ne bismo trebali umivati više od dva puta dnevno, osim eventualno prije i nakon neke tjelesne aktivnosti.

2. Pogrešni proizvodi

Budite sigurni da koristite odgovarajuće proizvode namijenjene za kožu lica koji u potpunosti odgovaraju vama. Proizvodi poput sapuna oštetit će i isušiti vašu kožu, također će uništiti i prirodne masnoće lica te uzrokovati iritaciju. Stoga je najbolje koristiti proizvode koji sadrže umirujuće sastojke kao što je zeleni čaj ili aloe vera. A ako vodite borbu s aknama, proizvodi sa salicilnom kiselinom biti će vam od pomoći.

3. Pretjerano korištenje pilinga 

Piling je od velike važnosti u skin-care rutini, no sve ima svoju mjeru, a pretjerani pilinzi mogu oštetiti našu kožu. Najbolje ga je koristiti jednom tjedno. Piling uklanja mrtve i oštećenje stanice kože lica te na taj način pomaže u boljoj regeneraciji naše kože. No, ne smijemo zaboraviti na odabir odgovarajućeg pilinga, jako je važno da prilikom kupnje obratite pažnju na to, jer čestice koje pilinzi sadrži ne smiju nikako biti previše grube ili previše krupne, kako ne bi oštetile kožu lica.

4. Često korištenje maramica za skidanje šminke

Vlažne maramice za uklanjanje šminke sasvim je u redu je koristiti povremeno. Recimo kada idete u teretanu ili ste u jako velikoj žurbi. No, za čišćenje lica nije baš preporučljivo koristiti isključivo njih, već se preporučuje  koristiti miceralnu vodu jer ona lagano uklanja make up bez neželjenih iritacija, a i dobra je podloga prije hidratizirajuće kreme.

5. Prevruća voda 

Lice je najbolje umivati što hladnijom vodom, a ako vam smeta prehladna voda, onda je najbolje umiti se mlakom. Također, trebalo bi izbjegavati vruću vodu, posebno u ljetnom i zimskom periodu jer vruća voda samo dodatno isušuje kožu.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *