Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Na izložbi Kristal Total-Art bit će predstavljena statua 27. Porina

unnamedUsusret 27. izdanju Porina u zagrebačkom Muzeju Mimara održat će se izložba “Kristal Total-Art” na kojoj će biti izložene poznate kristalne statue poput Porina, Dore, Večernjakove ruže i mnoge druge, čiji je autor cijenjeni slikar, scenograf, dizajner i glazbenik Ivica Propadalo.

Na izložbi će javnosti prvi put biti predstavljena i statua koja će biti dodijeljena dobitnicima 27. Porina.

Otvorenje izložbe održat će se 7. studenog s početkom u 19 sati, a izložbu će se moći posjetiti od 7. do 17. studenog u Muzeju Mimara.

O izradi glamuroznih kipića, Propadalo je izjavio: “Prije samog početka izrade neke statuete prva misao koja mi se nameće je pitanje kome je ona namijenjena i koji je profil dobitnika. Prije nego sam nadošao na ideju izgleda Porina, pročitao sam mnogo knjiga o povijesti Hrvata, o Merovinškoj i Karolinškoj kulturi kao i o kulturi Vikinga. Naš pleter vuče korijene iz Vikinške kulture. Porin je vojskovođa koji je poveo Hrvate protiv Franaka… itd. Nagrada prije svega mora biti i dopadljiva, a kristal je materijal s kojim je teško raditi i zahtjeva spretnost i vješte ruke vrhunskih majstora, a rezultat su spektakularne statuete.”

Sve ostale informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenim stranicama i društvenim mrežama.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *