Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Koncert u spomen Ekatarine Velike

unnamed (2)Svi ljubitelji Ekatarine Velike 16.04.2016. doći će na svoje jer EKV offical tribute band Krug dolazi u zagrebački klub Metropolis. Dvije godine nakon što je ovaj regionalno popularan bend dupkom napunio zagrebačku Tvornicu kulture, svi poklonici Ekatarine Velike imat će priliku uživo uživati u moćnom zvuku  pjesama, koje mnogi i danas rado slušaju.

Bend “Krug” nastao je prije 10 godina kao fuzija glazbenika: članova originalne postave grupe “Ekatarina Velika” i skupine ljudi koji su više od dva desetljeća na glazbenoj sceni Beograda. Zajednička ljubav prema muzici, umjetnosti i posebice poštovanje prema jednom od najvećih r’n’r bendova s ovih prostora, koji ih je inspirirao u raznim fazama života. Motiv im je davanje doprinosa u očuvanju sjećanja na Ekatarinu Veliku – Milana, Bojana, Margitu i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo (a i starijim generacijama da obnove sjećanja), da dio tog duha osjete na koncertu.

Krug EKV tribute svoje koncerte doživljava kao privilegiju da s gostima i publikom podijele fascinaciju jednom od najutjecajnijih i najcjenjenijih rock grupa na ovim prostorima kao i svim, prerano otišlim, genijalnim ljudima i njihovim idejama.

Članovi benda Krug EKV:

Bubnjevi – Marko Milivojević

Član originalne postave grupe EKV. U EKV je došao 1991. godine, svirao na albumima “Dum Dum” i “Neko nas posmatra”, i live “Kao u snu”. Prije EKV svirao u “Partibrejkersima”, kasnije u “Električnom orgazmu”, “U škripcu”, “E-play” i “Vlado Divljan & Old Stars Band”.

Bas gitara – Dragiša Uskoković Ćima

Član originalne postave EKV. Prije EKV svirao u grupi “Sirova koža” i snimio veliki broj projekata za različite izvođače. U EKV je došao 1991. godine, svirao na albumu “Neko nas posmatra” i live “Kao u snu”, kao i na velikom broju živih svirki u tom periodu.

Vokal i gitara – Nemanja Dašić - svira u “Vampirima”

Klavijature – Dejan Tomović Tomke

Surađivao je s velikim brojem beogradskih bendova, svirao u “Vampirima”. Sudjelovao je u autorskom projektu njujorškog (hip-hop power rock) benda “Cypha’z god’z”.

Ne moramo uopće ni navoditi koliki je trag Ekatarina Velika ostavila na glazbenoj sceni i koliko je utjecala na mnoge izvođače. Zagreb će 16.4.2016 imati priliku vratiti se u 80-te i biti dio velike rock priče, koju će ispričati nitko drugi nego muzičari koji su  neko vrijeme svirali u tom bandua koliko je Ekatarina Velika još uvijek „Velika“ svjedoče i puni klubovi širom regije.  Nakon koncerta DJ Sish & DJ Shooba nastavljaju večer sa hitovima iz  Novog Vala.

unnamed (1)

Ulaznice za ovaj jedinstveni koncert nabavite u sustavu Eventim – www.eventim.hr ( Tisak, Tisak Media )  i u klubu Metropolis  (svakim danom 09:00h – 02:00h) po cijeni 40 kn do 31.03.2016., od 01.04.2016 po cijeni od 50 kn te na dan koncerta po cijeni od 65 kn.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *