Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Juha od luka s biskvitom

Sastojci za biskvit:

2 žumanjka,
1/2 dl juhe od povrća,
2 bjelanjka,
6,5 dkg brašna ,
malo sjemenki sezama,
5 dkg mrkve,sol i papar

Sastojci za juhu:

1/2 kg mladog luka,
15 dkg krumpira,
9 dl juhe od povrća,
1 dl vrhnja,sol,papar i
muškatni orašćić.

Priprema biskvita:
žumanjke ,toplu juhu od povrća i sol miješati sve dok smjesa ne postane kremasta.Od bjelanjaka istući snijeg,te lagano umiješati brašno,sezam,papar,sitno naribanu mrkvu.Sve skupa dodati u kremu od žumanjaka.Žličicom vaditi hrpice tijesta i staviti ih na lim obložen papirom za pečenje.Peći 20 min na 170*C.

Priprema juhe:
15 dkg luka sitno narezati i lagano propržiti na na malo maslaca..Ostaviti sa strane.Preostali mladi luk i krumpir sitno nasjeckati te skuhati u juhi od povrća.Gotovu juhu kremasto izmiksati štapnim mikserom,dodati vrhnje i začine , te proprženi luk.Poslužiti sa biskvitom od mrkve.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *