Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Humana strana mode

Osim bogate modne ponude više od 150 izlagača iz cijele regije,  posjetitelje ovogodišnjeg regionalnog sajma mode Perwoll ZONA 45 koji se od 16. do 19. svibnja održava na Trgu kralja Tomislava i Cvjetnom trgu, očekuje i nekoliko lijepih priča.

U subotu, 18. svibnja, nakon revije finalista natječaja LIFT by Perwoll koja će se održati u 12h na Cvjetnom trgu, svi prisutni imati će priliku upoznati ovogodišnju Miss Hrvatske gluhih, Mateu Matić koja će tom prigodom predstaviti i dizajnersku haljinu s kojom će se u srpnju ove godine u Pragu boriti za titulu Miss svijeta gluhih. Haljinu je dizajnirala mlada talentirana studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, Barbara Bursać, također članica Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba. Haljina je nastala pod mentorstvom etablirane domaće modne dizajnerice, Martine Felje i ne sumnjamo da će u subotu oduševiti sve modne zaljubljenike.

Prošlogodišnja uspješna akcija ”Udomljavanje je IN” rađena sa skloništem za nezbrinute životinje Dumovec nastavlja se i ove godine. Posjetitelji sajma imati će priliku, po prigodnim cijenama, kupiti dizajnerske majice, torbe, marame, ogrlice i prstenje osmišljene od strane poznatih domaćih dizajnera – Zorana Mrvoša, Luke Grubišića, Juraja Zigmana i dizajnerskog dvojca ELFS. Kupnjom ovih proizvoda direktno se pomaže rad azila Dumovec i promovira poruka udomljavanja napuštenih kućnih ljubimaca.

U sklopu sajma nastaviti će se i humanitarni projekt ”Darujmo ružičasti život” organizacije Europa Donna započet početkom godine čiji je cilj kupnja linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju, aparata uz pomoću kojeg se smanjuje intenzitet zračenja kod liječenje raka dojke . U projekt se uključila i naša poznata modna dizajnerica i akademska kiparica Ivana Popović koja je i sama hrabro pobijedila rak dojke. Ivana je dizajnirala majice koje će se po cijeni od samo 50kn prodavati u sklopu sajma mode, a sav prihod namijenjen je za kupnju prijeko potrebnog aparata.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *