Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Gibonni izdao prvi singl

Svoj prvi iskorak na inozemnu glazbenu scenu, naš najpopularniji kantautor, Gibonni, napravio je sa novim albumom ’20th CENTURY MAN’, prvim u potpunosti snimljenim na engleskom jeziku. Album je, za sada, već objavljen u Italiji, Austriji, Mađarskoj, Češkoj, Poljskoj, a i koncertno je promoviran uspješnim nastupima na koncertima Micka Hucknala (Simply Red) u Budimpešti i Pragu.

gibbo naslovna

Od nedavno album je u prodaji u Hrvatskoj u posebnoj humanitarnoj akciji INE i Gibonnija u kojoj se od svakog prodanog primjerka donira 20 kn za SOS dječje selo Hrvatska.

O ovom je albumu, Aleksandar Dragaš, glazbeni kritičar Jutarnjeg lista, između ostalog, napisao: ‘Gibonni je precizno odabrao nišu u koju se najbolje uklapa ono što inače radi na ovdašnjem tržištu, odnosno hrvatski know-how umješno uklopio u europsku i svjetsku ponudu classic rocka za što je zaslužan i producent Andy Wright koji je isti posao obavljao za Simply Red, Simple Minds, Eurythmics, Toma Jonesa i niz drugih “top of the pops” izvođača.’

Uskoro će se ovaj novi album naći i u redovnoj prodaji na svim uobičajenim prodajnim mjestima, u izdanju Gibonnijeve kuće Mala Vrata i Dallas Recordsa, a do tada Gibo album promovira novim singlom, pjesmom ‘AIN’T BAD ENOUGH FOR R’N'R’, koju od ovoga tjedna možete slušati u eteru radio postaja. Ovaj punkrvni rock’n'roll komad, uz duhoviti tekst, izvrsno nadopunjavaju soul puhačka sekcija i sjajni prateći gospel vokali. Pjesma ‘AIN’T BAD ENOUGH FOR R’N'R’, uskoro će dobiti i video izdanje.

Prvu prigodu da neke nove Gibonnijeve pjesme sa albuma ’20th CENTURY MAN’ čuje uživo, domaća publika ima već ovog petka, 10. svibnja, na zagrebačkom Bundeku, na koncertu povodom obilježavanja Dana Europe, na koji ste, naravno, svi pozvani!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *