Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Gdje god putujete, ne zaboravite na svoju rutinu probiotikom!

???????????????????????????????Vikend putovanja, ali i godišnji odmori prilike su za opuštanje, ali i istraživanje mjesta na kojima niste bili. Sve vas privlači – od odmora, ljenčarenja, ali i eksperimentiranja s hranom koju još niste probali! Um odmara, a tijelo možda šalje neki znak da se teže prilagođava novoj sredini u kojoj se nalazite.  Neujednačena stolica, proljev, umor, iscrpljenost, loš san samo su neki simptomi da se crijeva nisu prilagodila vašem putovanju.  Kako bi tijelo bilo spremno na sve izazove, za vrijeme godišnjeg odmora ne odustajte ni vi, ni vaša obitelj, od svoje svakodnevne rutine probioticima!

Jedan od najčešćih problema na putovanjima je putnička dijareja koja pogađa oko 50% ljudi koji putuju u zemlje koje imaju drugačiju klimu, hranu i sanitarne uvjete od onih na koje smo navikli (Azija, Indija, Južna Amerika). Najčešći uzročnik je enterotoksična E.coli karakteristična za zemlje u razvoju, a zaraza se najčešće širi putem kontaminirane hrane ili vode. Bolest je obično blaga i brzo prolazi, ali je neugodna i može upropastiti putovanje. Simptomi su vodenaste stolice (3-4 puta dnevno), grčevi u trbuhu, nadutost, opća slabost, a može se javiti temperatura i mučnina.

Dobre bakterije koje naseljavaju crijeva naši su najvažniji saveznici u borbi protiv dijareje pa prije i za vrijeme putovanja ne zaboravite na svakodnevno uzimanje probiotika.

MyBIOTIK®PROTECT – kvalitetna podrška kod putovanja!

MyBIOTIK®PROTECT  vam može pomoći u slučaju  putničke dijareje. Povoljno djeluje na prateće neugodne simptome u vremenskom roku od 24 do 48 sati.

Preporučuje se njegovo preventivno uzimanje 5 dana prije polaska na putovanje i tijekom putovanja jer u kratkom vremenskom roku zaustavlja dijareju i skraćuje trajanje već postojeće dijareje. Svojim metaboličkim djelovanjem ojačava fiziološku floru  i razgrađuje bakterijske endotoksine pritom sprečavajući njihovo štetno djelovanje. Sa svojih 11 aktivnih kultura aktivira i podiže razinu imuniteta koja sprječava daljnju  kolonizaciju patogenim bakterijama te pogoduju obrambenoj funkciji sluznice. Podržava rast poželjnih bakterija koje svojim djelovanjem aktiviraju proizvodnju kratkolančanih masnih kiselina  i tim prirodnim mehanizmom pomažu pri opskrbi stanica važnim nutrijentima koje u konačnici pomažu kod brze i učinkovite regeneracije crijevne stijenke te modulaciji ekosustava crijevne mikroflore. Nije svejedno koje probiotičke bakterije uzimamo. Učinkovitost sojeva dokazana je znanstvenim istraživanjima te se stoga rezultati istraživanja dobiveni s određenim sojem ne mogu primjenjivati na neke druge neistražene sojeve. Podaci o rodu, vrsti i soju osnovni su podaci o određenom probiotiku, a takva nomenklatura prihvaćena je u znanstvenoj zajednici.

Zašto  MyBIOTIK®PROTECT?
Ovaj proizvod sadržava više različitih sojeva sa specifičnim učincima na zdravlje čovjeka, a njihova koncentracija je iznimno visoka. Takve mješavine sojeva preporučuju se kod oslabljenog imuniteta djece, odraslih i osobito osoba starije dobi, uz terapiju antibioticima, kod kroničnih i akutnih proljeva te brojnih drugih poremećaja u probavnom sustavu. Pravilna funkcija crijevne barijere također se smatra važnim obrambenim mehanizmom čija je svrha održavanje integriteta epitela, te kao posljedica toga zaštita organizma od štetnih vanjskih utjecaja. Ako je barijera oštećena, prehrambeni i bakterijski antigeni  induciraju upalne procese koji mogu rezultirati crijevnim poremećajima. Dodatan unos „dobrih” bakterija od velike je koristi u podržavanju općeg zdravlja.  Spoznaje prema kojima bifidobakterije i laktobacili u crijevima štite od potencijalno patogenih mikroorganizama i tako djeluju kao dio crijevne obrambene barijere, pridonijele su inicijativi za uključivanje probiotika kao dodatka zdravoj prehrani od najranije dobi. Upravo zato je ovaj proizvod pogodan je za primjenu kod djece.

MyBIOTIK®PROTECT  je dostupan te praktično i higijenski doziran u obliku vrećice koju razmutite u vodi ili soku prije jela. 

 

Foto: Nikola Zoko Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *