Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Continental film i Glamour.hr vas daruju

Novi film Vinka Brešana oborio rekorde gledanosti uz više od 33 tisuće gledatelja!

Film ‘Svećenikova djeca’ redatelja Vinka Brešana u produkciji Interfilma i distribuciji Continental filma ostvario je najuspješnije kino otvaranje u posljednje 22 godine, tj. od osamostaljenja Hrvatske – pogledalo ga je čak 33.759 gledatelja!

Podsjetimo, film ‘Svećenikova djeca’ redovnu kinu distribuciju započeo je prije četiri dana i to u osam hrvatskih gradova: Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Varaždinu, Zadru, Šibeniku i Dubrovnik.

Usporedbe radi, dosad najuspješniji početak kino distribucije što se ukupnog broja gledatelja tiče imali su ‘Larin izbor: izgubljeni princ’ redatelja Tomislava Rukavine (11.105 gledatelja) te ‘Što je muškarac bez brkova’ Hrvoja Hribara (10.337 gledatelja), a što se pak ukupne box-office zarade tiče rekorder je do sada bila komedija ‘Sonja i bik’ redateljice Vlatke Vorkapić. Film ‘Svećenikova djeca’ sa svojih 33.759 gledatelja i box-office zaradom koja je tri puta veća od dosadašnjeg rekordera uvjerljivo je nadmašio sve spomenute rezultate i čvrsto zasjeo na tron najuspješnijih kino otvaranja domaćih filmova.

„Svaki film mora pripadati nečemu što svi zovemo zabava. Gledajući brojke gledatelja prvog vikenda prikazivanja veseli me što su ‘Svećenikova djeca’ izdržala ovaj zahtjevan ispit. Naravno, filmovi nisu ni statistike ni brojke i iskreno želim da ovaj film nasmije svakog gledatelja, te da svaki od njih izađe iz kina razmišljajući o onome što je vidio. Ukoliko ‘Svećenikova djeca’ ostanu u mislima gledatelja duže od tih 90 minuta prikazivanja u kinu – to će biti najveći uspjeh tog filma“, izjavio je redatelj Vinko Brešan nakon objave rezultata kino otvaranja.

Ovo je ujedno i prvo kino otvaranje hrvatskog filma u 2013. godini te služi kao poticaj za čim uspješnijim plasiranjem nadolazećih domaćih filmova među publikom. Ovaj rezultat također pokazuje kako je nakon desetak godina moguće ponoviti uspjeh filmskih domaćih uspješnica koje su dosegle više od stotinu tisuća gledatelja – ‘Kako je počeo rat na mojem otoku’ (preko 340 tisuća gledatelja), ‘Što je muškarac bez brkova’ (preko 150 tisuća) i ‘Maršala’ (preko 100 tisuća). Rezultat kino otvaranja ‘Svećenikove djece’ također govori u prilog činjenici da je domaća publika itekako zainteresirana za domaći film te je spremna i voljna podržati i poticati domaću kinematografiju.

Produkcija: Interfilm u koprodukciji Zillion Filma
Distribucija: Continental film

Intervju s režiserom filma, Vinkom Brešanom pročitajte OVDJE

Službeni trailer filma Svećenikova djeca pogledajte s nama:

Igra darivanja

Igra darivanja traje do 16.01.2013.

Continental film i Glamour.hr daruju 5x2ulaznice za film “Svećenikova djeca”. Ukoliko želite osvojiti ulaznice za film “Svećenikova djeca”, molimo vas da na našem portalu Glamour.hr napišete koji vam je hrvatski film najinteresantniji i zašto. Na vama je samo da budete kreativni, a mi ćemo to znati nagraditi.

Ulaznice vrijede samo za Cineplexx kina (Cineplexx Avenue Mall Osijek, Cineplexx Centar Kaptol, Cineplexx City Center one Split, Cineplexx City Center one East).

Nagradu ne mogu osvojiti oni koji su u zadnja tri mjeseca osvojili neku od nagrada na našem portalu Glamour.hr.

Sretno svima :)

 

35 Responses to Continental film i Glamour.hr vas daruju

 1. Iva Siječanj 10, 2013 at 9:36 am

  Najinteresantniji hrvatski film je Što je muškarac bez brkova. Uvijek me nasmije i podsjeti da život zaista ima čudne puteve kojima nas vodi.

  Odgovori
 2. Nives Siječanj 10, 2013 at 1:09 pm

  Najbolji i najinteresantniji hrvatski film mi je “100 dana slave” o pozznatoj hrvatskoj umjetnici Slavi Raškaj. Film nije komedija, što je u većini slučajeva slučaj kada se priča o hrvatskom filmu, glumačka postava je odlična i pogledam ga svakih nekoliko mjeseci.

  Odgovori
 3. Matea Siječanj 10, 2013 at 1:15 pm

  “Tko pjeva zlo ne misli”
  Jedan od najboljih hrvatskih filmova,a tako i za mene.Zanimljiv…zabavan..prikazuje realan život u to doba u Zagrebu..zaista se može osjetiti kako je bilo živjeti tada..i na drugačiji način.

  Odgovori
 4. Suzana Siječanj 10, 2013 at 1:50 pm

  moj najdraži i najbolji hrvatski film je Duga, mračna noć..zato što govori o našoj povijesti ali i ljudskim vrijednostima i borbi ne samo u ratu već i životu.Živopisni i temeljito razrađeni likovi i sutaucije nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

  Odgovori
 5. Josipa Siječanj 10, 2013 at 2:03 pm

  Dva su mi hrvatska filma najinteresnatnija teško mi se opredjeliti za jedan od njih stoga ću navesti oba.
  “Kako je počeo rat na mom otoku”, izvrsna komedija koja ocrtava jedno tužno vrijeme iz vrlo interesantne perspektive s ekipom izvrsnih glumaca. Pošto je režiser filma isti kao i filma “Svećenikova djeca” to mi je velika motivacija pogledati ga.
  Drugi film je “Vlak u snijegu” koji me vraća u moje djetinjstvo i neka druga vremena. Radosna sam što su moja djeca neki dan imala priliku pogledati taj film i uočiti različite ljudske osobine koje ostaju neprominjene kroz vrijeme.

  Odgovori
 6. Dijana Siječanj 10, 2013 at 2:04 pm

  Film Dalibora Matanića “Volim te” također sa Krešimirom Mikićem u glavnoj ulozi…drama o današnjoj mladeži i razmišljanju kako sve treba sjajno izgledat iako smo trulež iznutra… film je potresan, zanimljiv i nadasve realan…

  Odgovori
 7. Ivan Kuštro Siječanj 10, 2013 at 2:05 pm

  Nedavno sam pogledao The show must go on i totalno me oduševio film. Tema mi je baš originalna što film čini drugačijim od dosadašnjih naših, a to je pravo osvježenje

  Odgovori
 8. nikolina udiljak Siječanj 10, 2013 at 2:15 pm

  Po meni svaki naš film je dobar jer režiser ima muda da ga izrežira i mpra se boriti na sceni sa morem drugih filmova svih kategorija.film duga mračna noć mi je bio u srcu zbog naše povijesti ali ni ovaj noviSonja i bik nijeza bacit.Svaka pohvala i hvala svim našim hrvatskim redateljima je

  Odgovori
 9. Marija Siječanj 10, 2013 at 2:32 pm

  Od hrvatskih filmova najbolji i ajinteresantniji mi je film Pjevajte nešto ljubavno, pravo osvježenje što se tiče domaćih filmova. Preporučam da pod obavezno pogledate taj film. Eksterijeri su prekrasno napravljeni, kamera je super, mjuza je odlična, likovi djeluju stvarno a glumci su odlično odradili posao, po meni priča drži vodu. Kroz film sam doživjela sve emocije. Pogledala sam ga prije dvije-tri godine, al mi se urezao u pamćenje, znači da vrijedi, dok za ostale hrvatske filme ne mogu to reći.

  Odgovori
 10. Tea Siječanj 10, 2013 at 2:55 pm

  Jedan od dražih i najinteresantnijih hrv. filmova mi je Ta divna splitska noć. Gledala sam ga već tri puta. Kako i sama dolazim iz Splita, svi kadrovi i karakteri iz filmova su mi poznati. Nije mi se bilo teško uživiti u film i radnja je prekrasna. Jedna novogodišnja noć prikazana u više puta, svaki put iz drukčije perspektive. Jako kvalitetno i kreativno osmišljeno. Jedna od najdražih scena mi je kada je lik na krovu, a na Peristilu Dvornik ima koncert.

  Odgovori
 11. Nataša Siječanj 10, 2013 at 3:40 pm

  Kako je počeo rat na mom otoku- komedija koja je ratno zarobljeništvo Alekse i pokusaj njegovog oca i supruge da ga izvuku iz zatvora pokazala na jedan novi humorističan način. Svi su zapamtili rečenicu: “Aleksa vrati se doma skuvala sam ti paštašute!” Nasmijala nas je do suza.

  Odgovori
 12. nikolina Siječanj 10, 2013 at 3:43 pm

  Tko pjeva ,zlo ne misli!! Osim šta je odlična poslovica,film je zabavan za sva vremena……volim te filmove koje možeš pogledati sto puta da ti ne dosade ,a i volim se prošetati gornjim gradom do balkona di je perica započeo ovo remek dijelo :D

  Odgovori
 13. Nino Siječanj 10, 2013 at 4:44 pm

  Moj najdraži hrvatski film je Maršal. Film na najbolji način ismijava prošlost i ljude koji još uvijek žive u njoj, a uloga Predraga Vušovića je ostala legendarna do danas. Mislim da bi ga mogao pogledati bar još sto puta i neće mi bit dosadan.

  Odgovori
 14. Ivan Siječanj 10, 2013 at 4:48 pm

  Najbolji hrvatski film ikad je Tko pjeva,zlo ne misli jer sam čuo da je to Chuck Norrisu najbolji film koji je pogledao kod nas, pa se slažem s njim! :-)

  Odgovori
 15. Pišem... Siječanj 10, 2013 at 6:20 pm

  Pišem pismo tinta mi se proli….Jedan od boljih hr.filmova mi je definitivno Što je muškarac bez brkova. Sraz kamenjaraca i povratnika dijasporaca… Čudni putevi gospodnji i životni… Pokazatelj kako “seoska dosada” rađa i pjesnike i glumce i zlobu i ljubav i …

  Odgovori
 16. Dragana Siječanj 10, 2013 at 6:44 pm

  Po meni najbolji hrvatski film je definitivno Karaula od Rajka Grlića. Inače cijenim Antu Tomića kao pisca koji zna svaku temu pogoditi u milimetar,ali Karaula mi je bila pun pogodak.Film je stvarno smiješan, još pogotovo kad znam priče svog muža koji je služio vojsku na sličnom mjestu gdje se snimao ovaj film. Vrhunska priča,odličan i nenametljiv humor, izvanredni glumci, ovaj film ima sve!

  Odgovori
 17. Ivančica Siječanj 10, 2013 at 6:50 pm

  Kako je počeo rat na mojem otoku. Zašto ? Zbog toga jer je to naša prva prava komedija , iako ratne tematike koja je privukla hrpe gledatelja u kino . Film je gledljiv , uvijek iznova i dan danas se sjećam nekih citata- ” vrati se doma, skuvala sam ti paštašutu” , onda nekih scena npr. S Reneom Bitorajcem i slovencem o seksu. Jednostavno nezaboravan film.

  Odgovori
 18. natalia milanja hribar Siječanj 10, 2013 at 7:09 pm

  Ne mogu se odlučiti između “Tko pjeva zlo ne misli” i “Kako je počeo rat na mom otoku”. Oba filma su komedije (doduše, drugi sa gorki okusom), a to je ono što ja tražim od dobrog filma – da me zabavi i opusti.

  Odgovori
 19. Marina Siječanj 10, 2013 at 7:57 pm

  Mi slavonci obožavatelji smo Fabijana Šovagovića..volim komedije ali kad bih morala odlučiti: “Sokol ga nije volio” (1988)…povijesan i onako pravo pravo slavonski da ga u tome vjerojatno nijedan drugi ne može nadmašiti – uvijek zasuzim na taj film..možda mu se približio “Đuka Begović” iz 1991. čiju radnju slavonci i dan danas nažalost žive …nekoć bogati sada propali zbog prelaska na kapitalistički način proizvodnje :( .

  Odgovori
 20. Rene Siječanj 10, 2013 at 7:59 pm

  Definitivno Kako je počeo rat na mom otoku – bila sam još mala ali se živo sjećam kako se na nekim scenama smijala u jedan glas cijela kinodvorana! A danima nakon toga su se djeca po ulicama derala “Aleksa, vrati se doma! Skuvala sam ti paštašutu!”!
  Divni dani! :)

  Odgovori
 21. Jadranka Siječanj 10, 2013 at 8:30 pm

  Naš najbolji film mi je Kako je počeo rat na mom otoku. Naša prva komedija uz to sniman na meni dragim lokacijama. Uvijek ga rado pogledam

  Odgovori
 22. Irena Siječanj 10, 2013 at 10:19 pm

  Najinteresantniji naš film trenutno mi je The Show Must Go On. Interesantan mi je jer prikazuje budućnost kojoj se na žalost sve više i više približavamo, a ono što me još više fascinira kod tog filma je što je napravljen sa jako malim budžetom, svi glumci su glumili besplatno, režiser je vrlo mlad, a opet je napravio pravo malo remek djelo gotovo iz ničega koje je u rangu američkih filmova.

  Odgovori
 23. Monika Siječanj 10, 2013 at 10:55 pm

  Šuma summarum – duhovit film prepun inteligentnih referenci.

  Odgovori
 24. Jelena Siječanj 10, 2013 at 11:14 pm

  Hrvatski film…..najinteresantniji????Hmmmm….pa kad bolje razmislim odluka pada na ” Sviraj nešto ljubavno”.Film osim sto ima duhoviti sadržaj izuzetno je poučan,ali istodobno romantičan.Trudna sam pa mi takvi film izuzetno odgovaraju….malo suza,malo smijeha i tako u krug….;))

  Odgovori
 25. Jelena Siječanj 10, 2013 at 11:28 pm

  Najinteresantniji Hrvatski film…..hmmmmm. Nakon malo mozganja i naprezanja moždanih vijuga odluka pada na “Sviraj nešto ljubavno”.Film osim što ima ljubavnu tematiku veoma je poučan,a humoristični momenti su veoma smiješni. Stoga u ovim trudničkim danima uživam upravo u toj tematici.Film ne opterećuje nego veoma zabavlja.Izuzetno je poučan,a što ga više gledam to mi je bolji.HRVATSKOJ ŽELIM JOŠ PUNO,PUNO TAKVIH FILMOVA….;)))

  Odgovori
 26. Gordana Siječanj 10, 2013 at 11:33 pm

  Blagajnica oće ići na more. Tako nam je većini svaki dan. Ironično al istinito.

  Odgovori
 27. Đurđica Siječanj 11, 2013 at 12:11 am

  Šuma summarum – duhovit film s inteligentnim referencama.

  Odgovori
  • Đurđica Siječanj 11, 2013 at 2:23 am

   Napomena: komentar objavljen 10. siječnja u 10:55 pm (“Šuma summarum – duhovit film prepun inteligentnih referenci.”) sam isto objavila ja pod različitim imenom (ime člana obitelji), ali istom e-mail adresom, što možete provjeriti.
   Izgleda da je došlo do greške na portalu, budući da nakon što sam poslala komentar, isti nisam vidjela na popisu poslanih. Iz tog sam razloga ponovno slala.

   Hvala na razumijevanju, lijep pozdrav.

   Odgovori
 28. Dalilla Siječanj 12, 2013 at 12:07 pm

  Mislim da nikad nisam ni gledala neki hrvatski film. Gledala sam jedino seriju MUćke i predobra. =)

  Odgovori
 29. Dalilla Siječanj 12, 2013 at 12:09 pm

  Nikad nisam gledala neki Hrvatski film. Gledala sam hrvatsku seriju Mućke. Super mi je bila i uvijek sam se nasmijala :)

  Odgovori
 30. Marijana Siječanj 13, 2013 at 9:42 pm

  Čudesna šuma. Jer je ubrzao tmurne ratne dane u podrumu.

  Odgovori
 31. vedran Siječanj 14, 2013 at 5:00 pm

  prvi film koji sam ikada pogledao u kinu je bio Kako je počeo rat na mom otoku!!!! i mogu vam reći, totalni klasik :D aleeeka vrati se doma, skuvala sam ti paštašutu! :D pa smijeh od početka do kraja :D

  Odgovori
 32. Izabel@ Siječanj 16, 2013 at 10:31 am

  Najinteresantniji hrvatski film za mene je ‘Što je muškarac bez brkova?’. Romantična komedija koja zaista nasmije čovjeka i čak mi je puno zanimljiva od većine američkih komedija. Film je dosta napet, a i radnja se pomalo zakomplicira kada se mlada Tatjana zaljubi u svećenika. Jednostavno ponekad ne možemo birati i naređivati srcu u kog ćemo se zaljubiti. Kad se prime posla, Hrvati su dokazali da zaista znaju napraviti vrhunsko djelo, a vjerujem da je i film ‘Svećenikova djeca’, redatelja Vinka Brešana zaista spektakl, budući je porušio svu gledanost, stoga bih ga vrlo rado voljela pogledati.

  Odgovori
 33. Silvio K. Siječanj 16, 2013 at 1:37 pm

  Primijetio sam kako je većini ljudi najbolji hrvatski film ‘Kako je počeo rat na mom otoku?’, što zaista i jest tako. Snimljen prije više od petnaest godina, no još je zadržao svoju čar i svi trče pred male ekrane kad god se prikazuje. Ljubomir Kerekeš izuzetno je odglumio Aleksa. Vinko Brešan jednom je uspio napraviti nevjerojatan film, film koji se ne zaboravlja, a sada i po drugi puta ponovno je osvojio publiku filmom ‘Svećenikova djeca.’ Svi pričaju o tome kako je film genijalan, a ja bih se vrlo rado htio uvjeriti da je zaista tako jer znam da bi u njemu uživao jakoo.

  Odgovori
 34. Bradas Ožujak 15, 2013 at 11:07 pm

  najbolji hrvatski film: Pjevajte nešto ljubavno…definitivno…zabavan, zanimljiv, dobra glazba, vraća u mladost i nema praznog hoda,…što se tiče komentara o pretjerivanjima, koji film ih nema??? možda holiwoodski? da nebi…

  Odgovori

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *