Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Čokoladna malina

cokoladna_malinaUkoliko ne želite provesti cijeli dan u kuhinji spremajući tek običan desert na koji će vaši ukućani opet lagano okrenuti očima… ili želite napraviti nešto jednako fino poput vrhunskih slastičarskih delicija,
ova je poslastica kao stvorena za vas!

 

 

SASTOJCI:

50 dag maslaca

20 dag čokolade za kuhanje

10 dag kakaa

8 jaja

2 vanilin šećera

1 tučeno slatko vrhnje

1 kompot od maline

U dvije posude odvojite bjelanjak od žumanjka. Od bjelanjka istucite čvrsti snijeg, a žumanjke razmutite u gustu smjesu sa šećerom i  vanilin šećere. Rastopite na laganoj vatri maslac pa umiješajte čokoladu i dodajte na kraju kakao. U smjesu žumanjaka koju ste razmutili umutite čokoladu koju ste rastopili te potom dodajte snijeg od bjelanjaka.

Dobivenu smjesu izlite ravnomjerno u kalup koji ste prethodno premazali maslacem i posipali brašnom. Stavite u pećnicu na pola sata i 180 stupnjeva. Kada se ohladi stavite ravnomjerno tučeno slatko vrhnje te narežite na komade.

Prije posluživanja stavite na svaki komad torte maline i po želji dodajte malo soka od maline te poslužite.

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *