Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Brownie torta

Idealno riješenje za ljubitelje čokolade. Brz, fin i jeftin recept ne zahtjeva previše truda, a savršena je za tople ljetne noći.

Sastojci:

brownie_tortaBrownie tijesto:
115 g putra
115 g tamne čokolade
150 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
2 jaja
70 g brašna
prstohvat soli

Krema:
200 g mliječne čokolade(Lindt ili sl.)
200 g vrhnja za šlag
25 g maslaca
2 žlice likera po želji

Ukras:
300 g vrhnja za šlag
Ribana čokolada za posipanje

Krema:
Čokoladu izlomite što sitnije, pa je prelijte vrhnjem koje ste zagrijali do vrenja.
Miješajte dok se ne otopi, pa dodajte maslac i liker.
Također dobro izmiješajte.
Kad se ohladi do sobne temperature stavite u hladnjak na minimalno 6 sati-najbolje preko noći.
Odstajalo izmiksajte u kremu.

Tijesto:
Rastopite maslac i čokoladu na pari, skinite s vatre i dodajte šećer i vanilin šećer. Kad se malo ohladi mikserom umiješajte jedno po jedno jaje, sol, te na kraju dodajte brašno.
Izlijte u okrugli kalup 24 cm promjera i pecite na 160 stupnjeva oko 25 minuta.

Premažite ohlađeno tijesto kremom, a preko nje stavite još i tučeno slatko vrhnje, te pospite ribanom čokoladom ili čoko mrvicama.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *