Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Biofarm i glam.hr daruju vas za Valentinovo

BeautyPočetak obilježavanja današnjeg Valentinova potječe daleko u povijest u vrijeme staroga Rima. Tada je kršćanstvo bila mlada religija a na vlasti je bio car Klaudije II. Car je zabranio ženidbu i zaruke vojnicima kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kod kuće umjesto odlazak u rat. No u to doba živio je i svećenik Valentin.

Svećenstvo je moralo poštovati odluku, no Valentin je ipak ostao dosljedan i potajno vjenčavao vojnike koji su se htjeli ženiti. Careva ruka ga je naravno sustigla, strpavši ga u tamnicu. Na dan 14. veljače Valentinu su po carevoj kazni odrubili glavu. Nedugo nakon smrti, narod je Valentina proglasio svecem pa tako danas i mi u modernom vremenu slavimo Valentinovo – Dan zaljubljenih.

Tradicije Valentinova su različite

Engleskoj su prije sto godina oblačili malu djecu u odrasle na Valentinovo. Djeca su išla od vrata do vrata i pjevala Valentinovo pjesmu. U Wales-u se darivale drvene izrezbarene žlice. Simboli su najčešće bili srca, ključevi a nosile su poruku “ti imaš ključ mog srca”.

U nekim zemljama je običaj da djevojka od mladića dobije odjeću kao poklon, a ako ona zadrži dar, znači da se želi udati za njega.

Danas je Valentinovo dan povećen izražavanju ljubavi, bilo voljenoj osobi ili dragom prijatelju, djetetu ili majci. Svakako ne smijete zaobraviti važnost darivanja na dan zaljubeljenih, nije potrebno trošiti ogromne svote novaca kako biste nekome pokazali da Vam je stalo. Darivanje za Valentinovo neizostavan su dio svakog dana zaljubljenih

Povodom dana zaljubljenih  tvrtka  Biofarm d.o.o.  daruje vas sa 5 poklon paketa iz svoje prepoznatljive linije Adria Spa.

1)    Poklon paket Adria Spa /limun-smilje/  uključuje: gel za pranje tijela i kose , 200ml

regenerativna krema za ruke, 50ml

2)    Poklon paket Adria Spa/limun-smilje/ uključuje: gel za pranje tijela i kose, 200 ml

glicerinski sapun, 90 gr

3)    Poklon paket Adria Spa  /limunska trava- naranča/ uključuje: gel za pranje tijela i kose,  200ml

glicerinski sapun, 90 gr

4)    Poklon paket Adria Spa/lavanda- maslina/ uključuje: gel za pranje tijela i kose, 200 ml

glicerinski sapun, 90 gr

5)    Poklon paket Adria Spa /limunska trava-naranča/ uključuje: gel za pranje tijela i kose, 200ml

maslac za tijelo, 150 ml

U proizvodnji linije za njegu tijela Adria Spa maksimalno su korišteni sastojci prirodnog podrijetla te ne sadrže parabene.

Linija Adria Spa dolazi u mirisima:

Limun/Smilje

Limunska trava/Naranča

Lavanda/Maslina

Više o Biofarm asortimanu  na  www.biofarm.hr

Igra darivanja

Darujemo 5 glam paketa za njegu Adria Spa. Sve što trebate, ako želite osvojiti ovu nagradu, je napisati nam, u komentar ispod ovog članka, što je za vas Valentinovo, a mi ćemo odabrati najorginalnije odgovorei bogato vas nagraditi.

Igra darivanja traje do 20.2.2015.

Sretno svima!

Nagrade su osvojili:

Monika S: “Valentinovo je dan kada moja djevojčica i ja spravljamo kolače u obliku srca,a zatim ih poklanjamo svima onima koje volimo. Na taj način ,,oživimo,, sve vrste ljubavi:ljubav mama i tate ;-) , ljubav spram roditelja i djece, bake i djeda, prijatelja… i jako smo sretni jer znamo da nas okružuju dragi ljudi.Valentinovo samo jedan dan u godini, a mi se volimo uvijek i svaki dan:)”

glamerica: “Priča o nastanku Valentinova je lijepa i … romantična. Sjećam se da se Valentinovo kod nas počelo “slaviti” dok sam još bila u osnovnoj školi. U holu je stajala kutija u koju je svatko mogao napisati poruku svojoj simpatiji pa čak i anonimno. Na Valentinovo bi redar išao po razredima i podijelio poruke. Poruke bi se pisale simpatijama, ali i frendovima – ako nemaju ljubav, da je uskoro nađu. S vremenom su se uz čestitke počeli darivati i mali poklončići. Danas se traže veće čestitke i veći “poklončići”. Jedni su za, drugi oštro protiv. Treba pronaći mjeru, tj. shvatiti da se ipak radi o ljubavi. Kad bih upotrijebila metaforu, rekla bih da je ljubav drvo, a zaljubljeni su samo jedna grana. Budući da svi danas imaju svoj dan, neka ga imaju i zaljubljeni. Za mene je Valentinovo svaki dan u kojem volimo i u kojem smo voljeni!”

Vila bez krila: “Vjerujem u ljubav, ali ne volim Valentinovo, kad me netko pita u čemu je naša tajna, u šali kažem da ljubavi treba dati šansu, bez obzira na okolnosti. Nismo klasičan par, a ono da se različitosti najbolje nadopunju je istina. Dat ću vam primjer; on je smiren, ja sam živčana, ja kuham on pere suđe, on je filmofil ja više volim čitati knjige, ja spremam stan on za to vrijeme igra igrice i da sad dalje ne nabrajam, mislim da ste shvatili biti. I tako guramo iz dana u dan, suputnici ili supatnici, ovisi kako kada, ponekad je čaša napola puna ili na pola prazna, onako nam je kako si sami napravimo. Ljubav nije samo svijeće, bombonjera i cvijeće na Valentinovo, jer Valentinovo je samo 1 dan u godini, šta kad svijeće dogore, cvijeće uvene, a čokoladice se pojedu, prihvatili smo mane onog drugog i uvijek se šalimo na svoj račun, to je naša tajna, zato dragi znam da ovo čitaš, nastavak poruke je samo za tebe, uhvati se pranja suđa, u sudoperu se kiseli još od večere, znaš da se neće samo oprati, a kad završiš u friđu je sladoled ipak je Valentinovo, da ne kažeš da te ne cijenim. p.s. volim te, ti mangupe mali.”

Lucy: “Valentinovo je za mene samo jedan običan dan kada se mnogi sjete da su zaljubljeni i da nekoga daruju. Dan kada trgovinama i cvijećarnicama ide dobra prodaja. Meni takav dan ne treba, jer ja kad volim, volim svakog dana, svakog sata, svake minute i svake sekunde i to ne zaboravljam.
LJUBAV SE NE GLUMI. LJUBAV SE ŽIVI!”

Uber: ”Valentinovo je za mene dan proslave ljubavi, dan posvećen samo za Vas i Vašeg partnera u kojem jedno drugome posvećujete najviše pažnje, dan kada sve probleme zanemarujete i naglasak stavljate na produbljenje Vašeg odnosa i na samom kraju dan zaljubljenih kada nastojite jedno drugoga iznenaditi nekim poklonom po kojem će Vas partner pamtit”

Molimo sretne dobitnike da nam pošalju svoje podatke (ime, prezime i adresu) na email glam@glam.hr s obaveznom naznakom BIOFARM.

 

 

 

 

 

75 Responses to Biofarm i glam.hr daruju vas za Valentinovo

 1. Rosemarie Veljača 13, 2015 at 10:54 am

  Valentinovo je samo dan, jedan od mnogih…ali ono što je stalno -je njegov poljubac rano ujutro, topla kava koja me čeka kada uđem u kuću. Njegov pogled pun ljubavi, kada misli da ga ne gledam. Nemušti izljevi ljubavi, kakve samo muškarac može izraziti, ali upravo zato dragi jer su tako slatko zbunjeni. Ljubav koja je u sitnicama, kako za Valentinovo, tako i svaki dan koji provedemo zajedno !

  Odgovori
 2. nikolina Veljača 13, 2015 at 11:02 am

  Valentinovo je za mene dan za vecer,izlaske,mazenja i poklone..lijepo je kad ti netko daruje makar sitnicu i pokaze ti koliko mu je stalo do tebe..nazalost ovo Valentinovo ja radim popodne moj muz nocnu,necemo se gotovo ni vidjeti, tako da bi me posebno obradovao Vas poklon..sretno Valentinovo svima od ♡

  Odgovori
 3. Andreja Veljača 13, 2015 at 11:07 am

  Valentinovo je još od malena dan kad se ptičice žene. :) Ujutro bi vani veseli tražili po granama vrećice sa slatkišima koji su bili simbol “ostataka” od svadbe. Radosti! :)

  Odgovori
 4. Monika S. Veljača 13, 2015 at 11:10 am

  Valentinovo je dan kada moja djevojčica i ja spravljamo kolače u obliku srca,a zatim ih poklanjamo svima onima koje volimo. Na taj način ,,oživimo,, sve vrste ljubavi:ljubav mama i tate ;-) , ljubav spram roditelja i djece, bake i djeda, prijatelja… i jako smo sretni jer znamo da nas okružuju dragi ljudi.Valentinovo samo jedan dan u godini, a mi se volimo uvijek i svaki dan:)

  Odgovori
 5. Nikolina Veljača 13, 2015 at 11:14 am

  Valentino je za mene još jedan dan u godini koji me podsjeća da moj dragi nije nimalo romantičan…. I dan nakon kojeg uvijek imam kilu više na vazi… :)

  Odgovori
 6. Spomenka Veljača 13, 2015 at 11:20 am

  Valentinovo je za mene jedan od 365 dana u godini u kojem ljubav ima poseban naglasak.

  Odgovori
 7. Mihaela Veljača 13, 2015 at 11:33 am

  Želim nam još puno divnih jutranjih kava prije posla, neprospavanih noći zbog omiljene serije, domaćeg slavonskog pršuta nakon povratka s koncerta. Želim da oboje zauvijek pamtimo onu staru trinaesticu i tvoje „S tobom želim provesti život“. Želim da se svako jutro budimo s mišlju da je život savršen jer se budimo jedno kraj drugoga. Nama je svaki dan Valentinovo, samo da nam je malo više vremena da budemo sami, nas dvoje, daleko od svih. Sretan ti naš život, ljubavi moja. Dok je tebe. vjeruj mi, svaki dan će nam biti Valentinovo.

  Odgovori
 8. Marija Veljača 13, 2015 at 11:37 am

  Cjelodnevno uživanje (ako raspored dopušta) s voljenom osobom, da se na neki način nadoknadi premalo provođenog vremena zajedno. Iako je za zaljubljene Valentinovo cjeli dan, na taj dan ne osjeća se grižnja savjest kada se drugima ne javljamo na mobitel jer smo taj dan zauzeti voljenom osobom.

  Odgovori
 9. Ana Veljača 13, 2015 at 11:37 am

  Nemilosrdno me podsjeća na ono što nemam svih preostalih 364 dana u godini.

  Odgovori
 10. Dalila Matsumoto Šegota Veljača 13, 2015 at 11:42 am

  Za mene je Valentinovo jedan skup dan.
  Dan kada dućani imaju razlog da povise cijene.
  Dan prije tog ih povise na 150 kn….i na Valentinovo dan “snize” za 50 %.
  Pravi komercijalni dan….najdraži dan za prodavače (bar one koji fakat vole raditi, a ne za one koji rade i gunđaju pred kupcima….jooj izgubim volju za kupnju onda)….Uglavnom….zašto bi pokazivali ljubav na Valentinovo….kad možemo i svaki dan na razne načine….

  Odgovori
 11. Irena K. Veljača 13, 2015 at 11:44 am

  Valentinovo je za mene,zavući se pod ruku voljene osobe i u tom trenutku osjetiti otkucaje srca i topline u čitavom tijelu.
  Da,za Valentinovo moje srce brže kuca jer znam da će mi moj voljeni,tog dana pokazati da je ljubav posebna,da traje i ne prestaje.

  Odgovori
 12. 3110mare Veljača 13, 2015 at 11:46 am

  danas kad više nema moje ljubavi, Valentinovo je za mene samo jedna subota nakon petka 13.og

  Odgovori
 13. MIrta K. Veljača 13, 2015 at 11:47 am

  Valentinovo je dan ljubavi. To je dan kada momci djevojkama kupuju cvijece, bombonjere, čokolade…dan kada parovi izlaze u kino, na finu večericu ili odlaze u toplice, na izlet… Valentinovo je i dan kada solo djevojke gledaju romantične filmove trpajući se Milka I Love You bombonjerama maštajući o svom princu i nadajući se da će iduće Valentinovo biti s osobom svog života. :)

  Odgovori
 14. rose Veljača 13, 2015 at 11:54 am

  Valentinovo… Dan kada trgovci, ugostitelji zadovoljno trljaju ruke, dan kad se muškarci preznojavaju odabirući savršen poklon za svoju bolju polovicu, dan kada žene provode sate ispred ogledala ne bi li izgledale savršeno za svog muškarca… Dan kada nažalost svi zaboravljamo njegovo značenje… A to je ljubav, koju bi trebali pokazivati svaki dan u godini. Dan u kojem bi kao i svaki drugi dan trebali uživati u zagrljaju i poljupcu osobe koja nam toliko znači…

  Odgovori
 15. Paulina Veljača 13, 2015 at 11:56 am

  Dan zaštitnika ljubavi, sv.Valentina. Zaljubljeni se vole 365 dana godišnje, a 14.2. je izgovor za guštanje,nikako povod za komercijalizaciju.

  Odgovori
 16. miaradenkovic Veljača 13, 2015 at 11:57 am

  za mene je Valentinovo puno ljubavi i čokolade,
  koje nije rezervirano samo za nas mlade!
  Lijepo je vidjeti kad se mladi vole,
  a još ljepše kad stari ponovno zavole!
  Dovoljan je i poljubac sočan,
  kad si voljen, osjećaj je fantastičan!
  Ove godine sama svoj majstor,
  za najljubavniji dan sam glavni organizator!
  U kuhinji jelo s puno ljubavi pripremam,
  pa poslije s dečkom zajedno mljackam!
  Čaša vina, jedan mali slatki desert,
  omiljena serija i spontani flert!
  Ne treba ništa više,
  osim još malo ljubavi, toga nikad previše! :)

  Odgovori
 17. Natalija Veljača 13, 2015 at 12:04 pm

  Obozavam Valentinovo zato sto je to jedini dan u godini koji mogu provesti sa svojom ljubavi ispunjun zabavom, ljubavlju i paznjom.

  Odgovori
 18. Anita Martic Veljača 13, 2015 at 12:14 pm

  Ja sam Žena.
  Dolazi Valentinovo.
  Ja ne vjerujem u taj dan, iako sam sanjalica i
  počesto dušom param oblake. Žena sam. Meni
  ne znači ni Osmi mart. Ljubav nosim u srcu,
  otkako znam za sebe. Zapravo, ponekad mi se
  čini da bez te emocije ne bih mogla disati.
  Trajati. Egzistirati. Znači mi ruža, petparački
  parfem sa dobrom namjerom ili tek običan
  pomfrit spravljen s ljubavlju onog koga volim,
  tko me voli. Da mi se ugađa SVAKI dan
  sitnicama..jer sam Žena, jer me se voli. Jer to
  zaslužujem. Zaslužujem tu ukradenu ružu u
  vrtu zle susjede, pa čak i onda kada je
  tek neki obični dan ! Grozi me marketing
  praznika.. Valentinovo je, dan Žena je.. kupnje,
  ekskluziva na sve strane, blještavilo..kič i
  pohlepne cvjećarke koje trljaju ruke. Šta će mi
  to ? To me ne ispunjava, to nije moja sreća.
  Nije moj san.
  Ali ima žena koje vole takve manifestacije, dane
  kada ih mora i treba netko voljeti i pružati im
  pažnju koju zaslužuju. Baš jer je taj dan. Jer se
  mora tako. Radi svijeta. Sujete. FB žudi za
  fotografijama cvijeća i darova kao sa
  razglednica. Vole to, Dragi muškarci,
  udovoljite im za Valentinovo. Budite
  zaljubljeniji nego ikad.
  Kupite im šta smatrate da treba. Volite ih. Bar
  taj dan ih dignite na zasluženi pijedestal, one
  se tome već unaprijed raduju, vjerujte mi.
  Kupite bocu nekog vina, prekopajte čitavi grad
  da nađete jagode za svoju Ljubav. Poberite svo
  susjedino cvijeće, dok ova pije kavu i gleda
  kada tko dolazi doma i u koje vrijeme, uskladite
  tajminge. Ako ne odradite Valentinovo, čekajte
  dan Žena pa obojite bar jednu večer raznim
  bojama.. A onu skaradnu manifestaciju između
  Izostavite: maškare. Bez maski , molim..i
  licemjerstva ! I odlaženja ljubavnicama kad
  žena utone u san. Samo iskreno.
  Uživajte.
  Samo u Ljubavi.
  Ionako, mimo Nje, malo šta ima vrijednije i
  važnije.

  Odgovori
 19. biljana Veljača 13, 2015 at 12:28 pm

  Valentinovo je dan kad nas dvoje slavimo svoju ljubav, ali isto tako i dragim ljudima oko sebe koji su ostali sami malim znakom pažnje svake godine pokažem da ih volim!

  Odgovori
 20. Marina P. Veljača 13, 2015 at 12:30 pm

  Jedini dana kad se zaista potrudimo, bez obzira na posao, obaveze, dijete, vecer zajedno i kvalitetno :)

  Odgovori
 21. VESNA IVANDA LANDRIPET Veljača 13, 2015 at 12:36 pm

  Valentinovo dan zaljubljenih nama je to svaki dan.
  Romantičan i poseban poklon: moj muž omotan crvenom vrpcom oko struka i s ružom u ustima i ceduljicom koja viri ispod vrpce:jeger elsker dig
  doset daram
  mahal kita
  i love you
  volim te!
  Volim te na svim jezicima svijeta, i dok ja čitam i podižem glavu s ceduljice već me dočeka poljubac.
  To je bilo prošle godine a ove ćemo vidit, ko zna.
  Dovoljan je njegov pogled i blagi osmijeh da sve znam: VOLIM TE

  Odgovori
 22. Anita Martic Veljača 13, 2015 at 12:42 pm

  Ja sam Žena.
  Dolazi Valentinovo.
  Ja ne vjerujem u taj dan, iako sam sanjalica i
  počesto dušom param oblake. Žena sam. Menine znači niOsmi mart. Ljubav nosim u srcu,
  otkako znam za sebe. Zapravo, ponekad mi se
  čini da bez te emocije ne bih mogla disati.
  Trajati. Egzistirati. Znači mi ruža, petparački
  parfem sa dobrom namjerom

  Odgovori
 23. VESNA IVANDA LANDRIPET Veljača 13, 2015 at 12:46 pm

  Valentinovo dan zaljubljenih
  romantičan i poseban dan, romantičan i poseban poklon:moj muž omotan crvenom vrpcom i s ružom u ustima s ceduljicom ispod vrpce:
  jeger elsker dig
  doset daram
  mahal kita
  I love you
  VOLIM TE!
  Volim te na svim jezicima svijeta.
  To je bilo prošle godine a ove tko zna. Dovoljan je njegov pogled i blagi osmijeh da sve znam VOLIM TE!

  Odgovori
 24. Marijana Veljača 13, 2015 at 12:48 pm

  “I think, therefore I’m single.” Liz Winston

  S obzirom na citat očito je kako je Valentinovo za mene jedan sasvim običan, neugledan i dosadan dan.

  Odgovori
 25. uber Veljača 13, 2015 at 12:56 pm

  Valentinovo je za mene dan proslave ljubavi, dan posvećen samo za Vas i Vašeg partnera u kojem jedno drugome posvećujete najviše pažnje, dan kada sve probleme zanemarujete i naglasak stavljate na produbljenje Vašeg odnosa i na samom kraju dan zaljubljenih kada nastojite jedno drugoga iznenaditi nekim poklonom po kojem će Vas partner pamtit

  Odgovori
 26. nikolina Veljača 13, 2015 at 12:58 pm

  Za mene je Valentinovo dan koji posvečujem samo osobama koje volim. Suprugu i svojoj djeci taj dan kupim neki mali znak pažnje. Cijeli dan se mazimo i ljubimo. Ma zapravo sve ono što radimo svaki dan, samo ovaj put dobijemo i mali poklon

  Odgovori
 27. ljubica b. Veljača 13, 2015 at 1:03 pm

  Dan kad pokazujemo da volimo i kad nam se pokazuje da smo voljeni. Dan kad se slavi ljubav. Dan kad se zaboravljaju svakodnevni problemi i sve oko nas je u znaku srca. Jedan od najljepših dana u godini :)

  Odgovori
 28. majamajamajamajamja Veljača 13, 2015 at 1:06 pm

  Valentinovo je izmišljeni marketinški trik za povećanje potrošnje koji lažno slavi ljubav.

  Odgovori
 29. maja p. Veljača 13, 2015 at 1:17 pm

  Za mene je Valentinovo dan kada muževi kupuju cvijeće ljubavnicama, a zaborave na svoju ženu i dođu doma i pitaju što si skuhala danas?

  Odgovori
 30. Filip Veljača 13, 2015 at 1:19 pm

  Za mene Valentinovo traje svaki dan. To naravno uključuje i svađe, i pomirbe, i ljutnje, i sretne trenutke… jer niti jedna veza ili brak nisu savršeni, isto kao što ni nitko od nas nije savršen. ˝Savršeni˝ postajemo tek kada nađemo srodnu dušu, kada shvatimo koji je zapravo smisao života, kada ti svaka njezina mana postane savršena, kada je svaki njezin pokret idealan, kada sa jednim zagrljajem zaboraviš na sve probleme koje imaš, kada voliš i kad si voljen. Na kraju krajeva, nisu bitna putovanja, večere, izlasci, skupe stvari samo taj jedan dan u godini..bitna je ona i bitan si ti..i tada imaš život ispunjen ljubavi.

  Odgovori
 31. Ivana P. Veljača 13, 2015 at 1:48 pm

  Valentinovo je za mene dan zaljubljenih, ali i ne samo njih, vec svih onih koji se pronalaze u ljubavi prema drugima. Bila to tinejdzerska ljubav, ljubav roditelja, ljubav bake prema unucima, djece prema ljubimcima i slicno. Za dan Valentinova ne postoji ogranicenje i tu spadaju svi ljudi koji ljubav primaju i davaju, pa bilo koji oblik da je. Sretno vam Valentinovo!

  Odgovori
 32. Monikak Veljača 13, 2015 at 2:00 pm

  Meni je Valentinovo svaki dan, mislim da ako se volimo ,cijenimo onda to treba raditi kroz cijele godine a ne taj jedan dan.

  Odgovori
 33. Maja J Veljača 13, 2015 at 2:29 pm

  Valentinovo je čaroban dan kojim slavimo ljubav koja je pokretač svega u životu. Valentinovo traje duže od konkretnog datuma jer potraga za adekvatnim poklonom za voljenu osobu počinje puno prije.

  Odgovori
 34. Maja Veljača 13, 2015 at 2:37 pm

  Dan na koji radim poseban recept,a potrebno je:
  - 1 muška osoba
  - 1 ženska osoba
  - 2 mekanih usana
  - 1 buket ruža za nju
  - 1 veeelika čokolada za njega
  A ako želite da vam recept bude posebno uspješan ubacite neko iznenađenje po vlastitom izboru :)

  Garantirano za prste polizat! <3

  Odgovori
 35. Nikolina Kramaric Veljača 13, 2015 at 2:48 pm

  Još jedan u nizu dana u godini kada svome suprugu mogu izjaviti ljubav :)

  Odgovori
 36. Samantha Veljača 13, 2015 at 2:48 pm

  Za mene je Valentinovo opisano riječima: Jedne hladne zimske noći čekala sam kad će Sveti Valentin doći, kad će mi pokucati na vrata pružiti mi poljubac vrijedniji od zlata. Čekala sam budno,sama,nitko da me utješi, samo strašna tama.Tuga me je obuzela, briznula sam u gorki plač, osječala sam se kao da mi je netko u srce zabio oštri mač. No,jednog dana ugledala sam plava dječaka kovrčave kose, umijenog mu lica odjutarnje rose. Stajao je ispred kućemoje, u nježnim rukama držao ruže svoje. Otvorila sam mu vrata, a on mi je pružio poljubac vrijedniji od zlata.Taj dječak plavi razveselio mi je dan.Ispunio je moj najveći san!

  Odgovori
 37. Samantha Veljača 13, 2015 at 3:02 pm

  Za mene Valentinovo se opisuje ovim riječima: Jedne hladne zimske noći čekala sam kad će sveti Valentin doći, kad će mi pokucati na vrta, pružiti mi poljubac vrijedniji od zlata. Čekala sam budno,sama, nitko da me utješi, samo strašna tama. Tuga me je obuzela, briznula sam u gorki plač, osjećala sam se kao da mi je netko u srce zabio oštri mač. No , jednog dana ugledala sam plava dječaka kovrčave kose, umijenog mu lica od jutarnje rose. Stajao je ispred kuće moje, u ježnim rukama držao ruže svoje. Otvorila sam mu vrata, a on mi je pružio poljuba vrijedniji od zlata. Taj dječak plavi razveselio mi je dan.Ispunio je moj najveći san!

  Odgovori
 38. Marica Veljača 13, 2015 at 3:20 pm

  Najbolji dar za Dan zaljubljenih je ipak – dobar seks.

  Odgovori
 39. Airamana Veljača 13, 2015 at 3:32 pm

  Što je za mene Valentinovo? Najljepši dan u godini! Taj dan sam najsretnija i najveselija kao malo dijete. Zašto? Zato što baš na taj dan mi momak dođe iz druge države i ostane TAJ JEDINI dan te se sutradan vraća. Nije li to prava ljubav? Nažalost, ove godine nije u mogućnosti doći,ali nadam se već iduće da će biti kraj mene. Valentinovo je za mene nešto najljepše. Život. Sreća. Veselje. Radost. Ljubav. Sve!

  Odgovori
 40. Marinela Veljača 13, 2015 at 4:33 pm

  Valentinovo- prilika za zaruke, vjenčanje ili možda da nekome izjavimo ljubav. Smatram da je Valentinovo slavljenje ljubavi.
  Ljubav je pokretač svemira, snaga, i emocija bez koje bi život bio nezamisliv.
  Za ljubav se živi svaki dan ali Valentinovo je dana kada ljubavi pridodajemo više pažnje. Simbol ljubavi ali i Valentinova je srce- pokretač života ali i mjesto da nekoga stavimo u njega. Srce ne smije biti zaključano. U vezi ili ne Valentinovo je dan za ljubav i zato slavite.

  Odgovori
 41. Jelena Veljača 13, 2015 at 4:50 pm

  Dan zaljubljenih ili Valentinovo je prilika da se muža motivira za kupovinu cvijeća, čokolade, donjeg rublja ili praktičnih stvari kao što su perilica, glačalo ili usisavač.
  Da ga nema muškarci bi se teško sjetili takvih malih simbola ljubavi.

  Odgovori
 42. Ines Š. Veljača 13, 2015 at 5:10 pm

  Valentinovo? Iako se darujemo najčešće i taj dan, i to isključivo sitnicama, Valentinovo je za mene simbolika. Dan kad se sjetim što ono zapravo znači. Dan u kojemu se još više zahvalim na ljubavi koju imam. I ne pokušavam donijeti komadić neke daleke zvijezde ili prašinu s Marsa, samo zato da bi se znalo što sam poklonila. Uživam u ljubavi, jer ona je sama po sebi najveći dar.

  Odgovori
 43. Igor Veljača 13, 2015 at 6:10 pm

  Valentinovo…..je još jedan divan dan u godini dana
  kad naše bolje strane nas samih mogu isponova osjetiti
  posebnost i vrijednost riječi: “volim te!”. :)

  Odgovori
 44. Ana Veljača 13, 2015 at 9:46 pm

  Valentino bi trebao biti svaki dan svakome paru na ovome svijetu….poštovanje…osječaj ljubavi…topal zagrljaj….osmijeh….nježnost…treba biti svaki dan….a ne samo na Valentinovo…onda je svaki dan Valentinovo

  Odgovori
 45. Tina Veljača 13, 2015 at 9:48 pm

  Običan dan u tjednu!

  Odgovori
 46. Manda Veljača 14, 2015 at 7:44 am

  Valentinovo je dan za romantiku. Kreativnu romantiku

  Odgovori
 47. Manda Veljača 14, 2015 at 7:47 am

  Valentinovo je dan za romantiku. Kreativnu romantiku.

  Odgovori
 48. Stella G Veljača 14, 2015 at 10:02 am

  Valentinovo je za mene poseban dan kad se dobro nasmijem. Baš se zabavljam gledajući zbunjene, smotane muškarce kako nose cvijeće, onako ukočeni, kao da nose štafetu. Najradije bi ga nekud sakrili, ispod jakne, pa eto i ja sam jedanput dobila ružu – iz rukava.

  Odgovori
 49. Ivana M. Veljača 14, 2015 at 10:45 am

  Što je Valentinovo? Samo još jedan dan u godini. Smatram da ljubav treba slaviti i njegovati čitave godine, a ne samo toga dana. Taj dan simbolično čemo razmjeniti sitnice, da ga obilježimo. Ali najbitnija je činjenica da ćemo taj dan provesti zajedno, u ljubavi, kao i ostatak godine.

  Odgovori
 50. anita h Veljača 14, 2015 at 2:44 pm

  Valentinovo je za mene dan kad se slavi ljubav, slatku riječ, meku na usnama ali vatrenu u srcu i duši. Najbolji praznik zaljubljeni ga slave, ljubavnici se daruju i ponose s njime. Valentinovo je divan dan, prepun cvijeća, čokolada i darova. Za Valentinovo svi su sretni i znaju što romantično reći. Divan je to dan za ljubav kao san.

  Odgovori
 51. Slatkabrineta Veljača 14, 2015 at 4:22 pm

  Ja i moj dragi smo jedan zaljubljeni par,
  naša ljubav je pravi Božji dar.
  Valentinovo slavimo zajedno mi,
  i to već 4 ljeta već traje
  i mnogo sreće meni daje.
  Na prošlo Valentino dragi je skupio hrabrost,
  da sa mnom doživi starost.
  Postavio je ključno pitanje,
  za cjeloživotno “trpljenje”.
  Ovo je samo maleni znak ljubavi velike
  vjerujte mi, baš je kao iz bajke :)

  Odgovori
 52. Marina B Veljača 14, 2015 at 8:29 pm

  Valentinovo je super dan za one malo lijene za voljeti dragu osobu svaki dan ali Valentinovo je mene svaki dan!

  Odgovori
 53. Tinchy J. Veljača 14, 2015 at 9:42 pm

  Valentinovo je za mene poseban dan jer tad mi je imendan. Bez obzira na današnji komercijalizam, meni je uvijek bio poseban jer sam ga slavila s ljudima koje volim i bez kojih bi moj život bio prazan. Posljednjih šest mjeseci moj svijet je još ljepši jer sam pronašla čovjeka koji bi za mene život dao (a i ja za njega) i iako više nismo u cvijetu mladosti otkrili smo čaroliju i ljepotu ljubavi. Valentinovo je sad svaki dan jer imam kraj sebe svog D., jer se u njegovom zagrljaju osjećam potpuno, stabilno, sretno, sigurno, kao da sam stigla onamo kamo sam odavno trebala doći…

  Odgovori
 54. Inesica Veljača 14, 2015 at 9:58 pm

  Valentinovo je dan za iznenađenja, ja sam dragog iznenadila s voćnim kolačem, a on mene s buketom prekrasnog cvijeća. Iako smo si rekli da si nećemo ništa poklanjati. Valentinovo za mene nije dan za poklone , nego za pružanje pažnje dragoj osobi i vrijeme provedeno u dvoje.

  Odgovori
 55. Magdica D. Veljača 15, 2015 at 11:41 am

  Valentinovo je spomendan ljubavi. Svaka znamenita osoba, znameniti događaj i druge vrijednosti imaju svoj dan. Tako je i ljubav dobila svoj dan. No ljubav se treba prakticirati svaki dan, neovisno o načinu na koji je izražavamo. Da li smo nekome rekli lijepu riječ, pomogli susjedu, oprostili (ne)prijatelju, poljubili majku, dijete, supruga, sve je to manifestacija ljubavi. Ljubav ima svoj dan, a čovjek ima priliku častiti ljubav svaki dan u godini!

  Odgovori
 56. boris m. Veljača 15, 2015 at 5:13 pm

  za mene je to dan,kao i svaki drugi jer ako nekoga voliš,voliš ga i sve ostale dane u godini. cilj tog dana je da se iskomercijalizira sve, proda što više,što je nametnuto jer pravi muškarac kupuje cvijeće i bez povoda i podsjetnika. tako ja sad, dan nakon valentinova,igram ovo za super lijepi poklon,koji bi predao svojoj dragoj, bez ikakvog posebnog povoda,ona bi bila sretna a to je i najbitnije u cijeloj priči…

  Odgovori
 57. BRANKA K. Veljača 15, 2015 at 5:19 pm

  Valentinovo je dan kada muškarci poklanjaju ženama pažnju, poklonili oni ružu, čokoladu ili parfem ženama to nije važno jer ženama je najvažnija pažnja njihovih muškaraca. Pažnja je ono što im najviše znači.

  Odgovori
 58. Jelka Veljača 16, 2015 at 11:07 am

  Volim sve blagdane ali Valentinovo je za mene najljepši dan u godini. Srce mi je toga dana ispunjeno radošću, srećom, ispunjeno ljubavi za sve oko mene. Toga dana želim da svi budu sretni, da imaju svoje voljene kraj sebe, da onima do kojih im je stalo to mogu i pokazati, bilo riječima, djelom ili makar nekom malom sitnicom.
  Savršeno Valentinovo za mene je kada ga provedeš s osobom do koje ti je stalo, s kim ti je svaki trenutak lijep i opušten. Kada si s nekim tko vidi sve tvoje mane a ne pokušava te promijeniti, s nekim tko te voli i poštuje baš takvu kakva jesi, s nekim tko budi ono najbolje u tebi.

  Odgovori
 59. Iva Veljača 16, 2015 at 11:57 am

  Valentinovo je za mene dan kao i svaki drugi. Ne dižem veliku frku oko Valentinova, obično ja i muž spojimo ugodno s korisnim da odemo na ručak tako da ne moram kuhati. Na taj način iskoristimo to vrijeme za druženje i oslobodimo se dijela obaveza.

  Odgovori
 60. Lucy Veljača 16, 2015 at 5:52 pm

  Valentinovo je za mene samo jedan običan dan kada se mnogi sjete da su zaljubljeni i da nekoga daruju. Dan kada trgovinama i cvijećarnicama ide dobra prodaja. Meni takav dan ne treba, jer ja kad volim, volim svakog dana, svakog sata, svake minute i svake sekunde i to ne zaboravljam.
  LJUBAV SE NE GLUMI. LJUBAV SE ŽIVI!

  Odgovori
 61. Rajka Veljača 17, 2015 at 10:11 am

  Moj suprug i ja u braku smo već mnogo godina. Nama su svi dani provedeni zajedno Valentinovo. No ipak, dan Valentinova obilježimo nekom poklonjenom sitnicom, bez ikakvih posebnih planova.
  Valentinovo smo ove godine proveli kod kuće, bez detalja i potrebe da nam večer bude savršena od početka do kraja. Proveli smo ga, kao i svaki drugi dan, spontano, uz uzajamno poštovanje i brigu jedno za drugo, bez svečane odjeće i visokih potpetica, bez ideala i maštanja. Naše Valentinovo bilo je utemeljeno na realnosti naše svakidašnjice i bilo nam je lijepo. Bili smo ispunjeni radošću i srećom jer smo kroz toliki niz godina još uvijek zajedno.

  Odgovori
 62. Pupanena Veljača 17, 2015 at 12:14 pm

  I lagala bi i sebi i vama kad bi rekla da je Valentinovo svaki dan. Koliko god se volimo, koliko god bili zaljubljeni ne možemo svaki dan slaviti ljubav, posvećivati pažnju jedno drugom onako kako bi htjeli, voljeli, onako kako bi trebali. Čini se okrutan taj užurbani i stresni život, te druge obaveze i stanja koja nas u tome sprečavaju. Baš zato, zarekli smo se da ćemo bar taj dan u godini biti na raspolaganju jedno drugom, posvetiti se i predati potpuno, slaveći ljubav raskošno i romantično u svoj njenoj veličini, jer ona to zaista zaslužuje.

  Odgovori
 63. Nataša Veljača 17, 2015 at 8:26 pm

  Ljubav prije svega treba živjeti i biti svjestan toga. Pa zašto onda njoj ne posvetiti taj jedan dan? Pa nek bude prekrasan, romantičan i nezaboravan.

  Odgovori
 64. Rea Veljača 17, 2015 at 8:41 pm

  Valentinovo? Dan koji najvise slave oni koji se najmanje vole…

  Odgovori
 65. Maraa25 Veljača 17, 2015 at 11:39 pm

  Valentinovo? Hmmm, teško pitanje! Za mene ono ne predstavlja samo dan koji treba proslaviti sa voljenom osobom, nego zapravo mi predstavlja sve one osjećaje, emocije, ljubavne trenutke sa dragim, riječi, dodire, male znakove pažnje, pomaganje, svi oni pogledi između nas i mnogo, mnogo toga što postoji i događa se samo između nas svaki dan i svaki trenutak i upravo na taj datum slavimo i prisjećamo se svega što smo prošli zajedno na našem putu koji je utkan samo nama. :)

  Odgovori
 66. melita Veljača 18, 2015 at 5:31 pm

  Valentinovo za mene je ples dva srca, darivanje darova od srca, mek poljubac na usnama, zagrljaj u noći, san jedne ljepote osjećaja koji je blizak ružičastoj boji. Taj dan plešem, smijem se, oduševljeno prihvaćam svačiju riječ, sunce je u obliku srca, a oblaci su kupidi sa strijelama. Posvuda vidim samo parove, kao i cvijeće vjetar nosi miris parfema. Sve je intenzivno, cijeli svijet je sladak kao čokolada!

  Odgovori
 67. Natali Veljača 18, 2015 at 5:45 pm

  Valentinovo je dan kad dragom darujem ljubavnu poruku kao ovu : Dragi, ako čitaš ovu poruku Sretno ti Valentinovo! Ako si
  ugledao latice cvijeća na podu (ne to nisam zaboravila pomesti pod)
  prati ih, latice će te odvesti do mjesta rajskog užitka. Znam ugledao
  si lijepo uređeni stol urešen svijećama i cvijećem, ali ne daj da te
  večera na stolu omete to ćemo kasnije kušati idi dalje dragi ne
  zastajkuj prođi kroz vrata i uđi u spavaću sobu. Sviđaju li ti se
  ružine latice na krevetu znam klišej ali nisam mogla odoljeti. Ako si
  mislio da je to kraj puta ne ne nije još idi dalje i otvori vrata
  kupaonice. Ne pali svjetlo neka svjetla svijeća ti obasja put čekam te, pridruži mi se u kadi gdje te čeka dar za Valentinovo – ja.

  Odgovori
 68. jasna Veljača 18, 2015 at 6:07 pm

  Dan Valentinovo je upisan velikim slovima u moj kalendar jer su se tad dogodile moje zaruke. Sjećam se kao danas dolazila sam kući s posla a on me čekao s bombonijerom u ruci. Hoće da se udebljam?, mislila sam, on mi je dao kutiju ali u njoj nije bilo bombona već – blještao je prekrasan prsten. Hoćeš li se udati za mene? Hoću rekla sam. Taj prsten mi donosi sreću – Valentinovo je za mene podsjetnik na taj dan!

  Odgovori
 69. Vila bez krila Veljača 18, 2015 at 10:09 pm

  Vjerujem u ljubav, ali ne volim Valentinovo, kad me netko pita u čemu je naša tajna, u šali kažem da ljubavi treba dati šansu, bez obzira na okolnosti. Nismo klasičan par, a ono da se različitosti najbolje nadopunju je istina. Dat ću vam primjer; on je smiren, ja sam živčana, ja kuham on pere suđe, on je filmofil ja više volim čitati knjige, ja spremam stan on za to vrijeme igra igrice i da sad dalje ne nabrajam, mislim da ste shvatili biti. I tako guramo iz dana u dan, suputnici ili supatnici, ovisi kako kada, ponekad je čaša napola puna ili na pola prazna, onako nam je kako si sami napravimo. Ljubav nije samo svijeće, bombonjera i cvijeće na Valentinovo, jer Valentinovo je samo 1 dan u godini, šta kad svijeće dogore, cvijeće uvene, a čokoladice se pojedu, prihvatili smo mane onog drugog i uvijek se šalimo na svoj račun, to je naša tajna, zato dragi znam da ovo čitaš, nastavak poruke je samo za tebe, uhvati se pranja suđa, u sudoperu se kiseli još od večere, znaš da se neće samo oprati, a kad završiš u friđu je sladoled ipak je Valentinovo, da ne kažeš da te ne cijenim. p.s. volim te, ti mangupe mali.

  Odgovori
 70. z... Veljača 19, 2015 at 2:04 am

  dan kao i svaki drugi, ali ja volim te “novokomponirane praznike”, a valentinovo pogotovo jer kada se tek počeo slaviti moj djed je valjda mislio da je to još jedan dan žena pa je baki, mami i meni svake godine donosio poklon i ružu. zato mi je valentinovo posebno drago.

  Odgovori
 71. SUZANA Veljača 19, 2015 at 9:38 am

  Valentinovo je za mene dan kao i svaki drugi.Dragog necu taj dan voljet vise nego sto ga inace volim.Volim ga svaki dan, i meni je svaki dan Valentinovo dok je on pokraj mene. Mozda jedina razlika u odnosu na druge dane je ta da se taj dan osijeti neka posebna romantika u zraku,svi se ljube, svi se grle, svi su nasmijeseni, svi taj dan posebno posvete svome partneru..Mi na Valentinovo idemo uvijek na neku finu vecericu pa poslije gledamo film dok pokraj nas vatrica gori, pa di ces vece romantike :) . Nije mi vazna ruza koja ce brzo uvenuti , vaznije su mi tople i iskrene rijeci koje ce me dirnuti tocno u srce..

  Odgovori
 72. Mare Veljača 19, 2015 at 8:13 pm

  Za mene je 14.2 naša godišnjica,a tek onda Valentinovo. U svaki slučaj,romantike ima i previše tog dana. :)

  Odgovori
 73. glamerica Veljača 19, 2015 at 11:50 pm

  Priča o nastanku Valentinova je lijepa i … romantična. Sjećam se da se Valentinovo kod nas počelo “slaviti” dok sam još bila u osnovnoj školi. U holu je stajala kutija u koju je svatko mogao napisati poruku svojoj simpatiji pa čak i anonimno. Na Valentinovo bi redar išao po razredima i podijelio poruke. Poruke bi se pisale simpatijama, ali i frendovima – ako nemaju ljubav, da je uskoro nađu. S vremenom su se uz čestitke počeli darivati i mali poklončići. Danas se traže veće čestitke i veći “poklončići”. Jedni su za, drugi oštro protiv. Treba pronaći mjeru, tj. shvatiti da se ipak radi o ljubavi. Kad bih upotrijebila metaforu, rekla bih da je ljubav drvo, a zaljubljeni su samo jedna grana. Budući da svi danas imaju svoj dan, neka ga imaju i zaljubljeni. Za mene je Valentinovo svaki dan u kojem volimo i u kojem smo voljeni!

  Odgovori
 74. Igor F. Veljača 20, 2015 at 1:24 am

  Valentinovo je široka, cvjetna livada po kojoj pasu stada ljubičastih Milka kravica.
  Malo pasu, malo gurkaju…

  Odgovori
 75. Lukrecia Veljača 23, 2015 at 1:24 pm

  Pa ovako, kratko i jasno… Za Valentinovo volim biti maštovita, kreativna te ne volim trošenje na poklone više volim kad napravim nešto od srca što nikakav skupi poklon ne može zamijeniti.. npr. prošle godine na natječaju Jane osvojila sam bocu sa vlastitom ljubavnom porukom na njoj te sam to njemu poklonila. Taj poklon ne mogu nadmašiti, ali ne znači da trebam odustati. I tako sam odlučila ove godine napraviti nešto bez čega se nije moglo zamisliti. Radi se naravno o ljubavnom pismu.

  Želim izraziti svoje osjećaje na papiru je ipak neke najveće ljubavne priče prepričane su opravo zbog njihovih bezvremenskih pisama punih ljubavi.
  Želim da bude posebno, tako da i ono stoji uz moj prošlogodišnji poklon.
  Uvijek nekome možemo kupiti sat, nakit… ali kad pokloniš nešto od srca za što si se potrudio, mislim da to nikakav novac ne može nadmašiti.
  A za mene nema ništa ljepšeg od toga kad ugledam njega sa sakrivenom ružom iza leđa kako se smiješi i gleda me onim plavim očima.

  Ali vratimo se mi valentinovu, želim da bude posebno pa ako ima netko od vas (ako netko čita ovo, nadam se da da :D )

  Odgovori

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *