Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Biciklom po Zagrebu!

gradonac╠îelnik Milan Bandic╠üBiciklističkom turom od Europskog trga do jezera Bundek, biciklisti predvođeni gradonačelnikom Milanom Bandićem i pomoćnikom ministra za sport Tomislavom Paškvalinom obilježili su početak središnjeg nacionalnog događaja 1. Europskog tjedna sporta ove subote. Ministar Vedran Mornar, voditelj predstavništva EK u Hrvatskoj Branko Baričević te dekan KIF-a Damir Knjaz i mnogi drugi, vlastitim primjerom pokazali su kako bi tjelesna aktivnost trebala biti sastavni dio svakodnevnog života te pozvali sve građane da se pridruže brojnim sportskim aktivnostima na jezeru Bundek.

„Hrvatska nije dovoljno aktivna, pozivam sve da danas s Bundeka krenu s redovnom aktivnošću. Pozdravljamo incijativu Europske komisije i nadamo se da će ovo postati tradiocionalni događaj!“ – izjavio je ministar MZOS Vedran Mornar.

ETS 2Subotnji središnji nacionalni događaj 1. Europskog tjedna sporta od jutarnjih sati odvija se u sedam tematskih jedinica. Na glavnoj  pozornici jezera Bundek tijekom dana odvili su se; biciklizam, Dharma Joga, utrke za djecu, Fokus point pilates trening, Zumba i drugo. U kutku otkrića bilo je riječ o Savate, Nambudo, Aikido, Capoeirai, Judu i Hrvanju. U dječjem  kutku učilo se kako živjeti zdravo, KHL Medveščak i njihova maskota igrala se s djecom, a svoje će promocije imali su i klubovi; Dinamo, Cibona i Cedevita. Tu su još i aktivni kutak, kutak zdravlja, kutak za sportaše s invaliditetom. U kutku izazova očekuju nas trčanje, natjecanje u organizaciji nogometnog, košarkaškog i teniskog saveza te prezentacije biciklizma.

Svoju podršku izvanrednoj inicijativi Europske komisije dao je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te napomenuo koliko ovakva manifestacija pridonosi kako Zagrebu i njegovim građanima tako i svim Hrvatima te stanovnicima Europe.

«Zagreb je kao grad sporta spreman podržavati ovakve projekte. Uživao sam na ovoj biciklističkoj ruti od Europskog trga do Bundeka. Nadam se da će ovo postati tradicija i da će se proširiti na cijelu Hrvatsku!» Izjavio je gradonačelnik Milan Bandić.

ETS 1Europski tjedan sporta namijenjen je građanima svih dobnih skupina bez obzira na tjelesnu pripremljenost. Najbitniji cilj ovog europskog projekta, koji po prvi puta obuhvaća aspolutno sve zemlje EU, je promijeniti crne statistike koje govore kako velika većina ljudi nije dovoljno tjelesno aktivna.

Cjelodnevni središnji nacionalni događaj Europskog tjedna sporta, kroz veliko putovanje raznim sportovima građanima nudi mogućnost građanima da se s njima upoznaju te odaberu najbolje za sebe i svoja znanja nastave primjenjivati u svakodnevnom životu. Svi sadržaji na Bundeku su besplatni, a stručni timovi na raspolaganju su svima.

Više informacija o 1. Europskom tjednu sporta možete pronaći na službenoj web stranici: www.europski-tjedan-sporta.hr

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *