Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Avène – sterilna kozmetika budućnosti!

Stručnjaci za osjetljivu kožu iz Dermatoloških laboratorija Avène uvijek su poštovali stroge smjernice za kvalitetu. Kozmetika budućnosti izumljena u Dermatološkim laboratorijima Avène vezane za formulaciju, kvalitetu i sigurnost svih svojih linija

Jedinstvane garancija 2

dermokozmetičkih proizvoda. Danas su u svojoj potrazi otišli mnogo dalje. Kako bi izrazito osjetljivoj (reaktivnoj i hiperreaktivnoj) koži zajamčio iznimno visoku razinu kvalitete i sigurnosti koja joj je potrebna, Avène je izumio sterilnu kozmetiku, jedinstven način da se odaberu samo esencijalni sastojci za kožu te konačno eliminira potreba za konzervansima.
Avène koristi proizvodnu jedinicu koju Francusko ministarstvo industrije naziva “postrojenjem budućnosti” za proizvodnju i  pakiranje svoje potpuno sterilne kozmetike, čiji uvjeti odgovaraju  uvjetima proizvodnje injekcionih lijekova.
• potpuna sterilizacija opreme koja se koristi u proizvodnji.
• sterilizacija formule.
• pakiranje u sterilnoj jedinici.

 

Steriliziranje formule provodi se bez narušavanja njezinih organoleptičkih i/ili drugih svojstava, a za to su potrebna složena, posebna znanja i umijeća kakva imaju samo Dermatološki laboratoriji Avène.
To je potpuno nov način razumijevanja, dizajniranja i proizvodnje kozmetike. Tehnološka revolucija u dermokozmetici ,proizvodni proces koji se koristi za proizvodnju sterilne kozmetike jedinstven je u svijetu i potpuno eliminira potrebu za konzervansima. Prihvaćena je činjenica da se konzervansi moraju dodavati u kozmetičke proizvode kako bi se spriječila njihova kontaminacija. Sve do danas, to je i bio jedini način da se produlji životni vijek kozmetičkih proizvoda jednom kada se otvore. Službeni popis EU direktive o kozmetičkim proizvodima u Dodatku VI sadrži ništa manje nego 57 odobrenih konzervansa, uključujući paraben, klorfenezin, fenoksietanol i benzoicnu kiselinu. Međutim, postoje brojne tvari koje nisu službeno uključene u popis konzervansa, a koje se koriste jer djeluju kao baktericidi, pa stoga i kao konzervansi, u takozvanim proizvodima “bez konzervansa“.

TOLERANCE extreme_krema 50 ml

 

Primjeri su etilheksilglicerin, alkohol i pentilen glikol. Bez upotrebe konzervansa, kozmetičke proizvode nakon otvaranja ne bi bilo moguće dugo držati u običnoj tubi. Nakon samo nekoliko dana, kontaminirale bi ih bakterije izvana ili s korisnikovih prstiju. Sada je po prvi put novi revolucionarni tehnološki napredak riješio problem očuvanja sterilnih formula u primarnim pakiranjima (tube za komercijalnu uporabu), bez upotrebe konzervansa, štiteći ih od kontaminacije izvana.

Riječ je o D.E.F.I sustavu (Device for Exclusive Formula Integrity), jedinstvenoj, patentiranoj tehničkoj inovaciji. Ovaj sustav zatvaranja tube omogućava da proizvod je i ostaje sterilan tijekom cijelog perioda njegove uporabe (od tvornice do krajnjeg korisnika).

2012. godine Avène-ova vodeća linija za njegu netolerantne kože postaje čak i više
inovativna,kombinirajući sterilnu kozmetiku s novim aktivnim sastojkom ciljanog djelovanja. VEĆA učinkovitost uz novi patentirani aktivni sastojak PARCERINE® specifičan za netolerantnu kožu.

Osjetljivost kože u osnovi je subjektivan pojam. Prvi put u dermatologiji, razvijena je i znanstveno dermatološki potvrđena mjerna skala kojom se procjenjuje osjetljivost kože. Na temelju
međunarodnog ispitivanja, u kojem je sudjelovalo više od 3000 bolesnika, a koje su proveli Dermatološki laboratoriji Avène, odabrano je i u upitnik uvršteno 10 kriterija za procjenu objektivnih i subjektivnih znakova osjetljivosti kože. Primjenom skale od 0 do 10, ukupan mogući zbroj je 100.

Dobiveni rezultat ukazuje na stupanj osjetljivosti kože. Dermatološki laboratoriji Avène, stručnjaci za osjetljivu kožu, još jednom su postigli inovaciju stvaranjem skale osjetljivosti. Skala osjetljivosti je poput dnevnika kojim pratite svoju osjetljivu kožu.

A što je zapravo reaktivna koža?

Reaktivna koža je koža s vrlo niskim pragom tolerancije. Njezina je razina osjetljivosti takva da kod osobe uzrokuje reakcije (objektivne i subjektivne) te istinsku neugodu (zatezanje, peckanje, žarenje, bockanje, …).

Postoje dva glavna tipa reaktivne kože , a to su alergijama sklona koža i netolerantna koža.

Netolerantna koža pretjerano reagira na određenu tvar, situaciju ili vanjski faktor (klimatske uvjete, trljanje, neodgovarajuće kozmetičke proizvode). Koža je nadražena: nastaje osjećaj peckanja i zategnutosti. Oštećen je hidrolipidni sloj kože, a može se primijetiti crvenilo i ponekad ljuštenje.

Stoga za sve Vas koji se borite sa raznim kozmetičkim preparatima,   toplo preporučujemo Avène sterile cosmetic proizvode.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *