Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 jasnih znakova pravog manipulatora!

manipulated-puppetČesto se događa da završimo u lošim, toksičnim vezama, a da toga nismo ni svjesni, iako se oko nas nalaze očiti znakovi toksičnosti koje možemo uočiti već na samom početku veze. 

Trebali bismo biti svjesni da se i najmanji znak manipulacije može prepoznati već na  početku veze, nerijetko i na prvom spoju. Osobe koje vole manipulirati,  često vrše emocionalni pritisak i nikako ih nije briga za vaše mišljenje i stanje, a dosta često reagiraju agresivno na sve s čime se ne slažu.

U nastavku donosimo nekoliko jasnih znakova manipulacije u vezi: 

1. Negativna reakcija 

Manipulatori vjeruju kako su oni uvijek u pravu, čak i onda kada nisu.  S takvim osobama teško je napraviti bilo kakav kompromis, u bilo kojem smislu. Dosta često takve osobe burno reagiraju na situacije koje im nisu po volji, a nerijetko i vrijeđaju bez razloga.

2. Učestalo, neopravdano kritiziranje 

Osobe koje vole manipulirati jako često kritiziraju druge i nezadovoljni su ponašanjem prijatelja i obitelji. Takve osobe uspjeh drugih doživljavaju kao nešto negativno, umjesto da se vesele uspjehu prijatelja.

3. Siromašni su u emocionalnom smislu 

Teško da ćete manipulatora čuti kako hvali druge, ali zato sebe hvale na sva zvona. Takvi ljudi teško pokazuju pozitivne osjećaje jer vjeruju da će na taj način gaziti svoje dostojanstvo. Ovakve osobe nisu u stanju biti sretne zbog drugih.

4. Konstantno kontroliraju 

Osobe koje vole manipulirati, pratit će svaki vaš korak i zahtijevati da znaju gdje ste u bilo kojem trenutku. Oni često bez  dopuštenja uzimaju vaš mobitel jer smatraju kako je to potpuno normalnim Oni će bez vaše dozvole uzeti vaš telefon i čitati vaše poruke te će to smatrati normalnim.

5. Ne priznaju vlastite pogreške 

Kada takva osoba pogriješi, napraviti će sve što je u njezinoj moći kako bi se opravdali i prebacili krivnju na nekog drugog. Možete se truditi koliko god hoćete, ali nikakvi argumenti ili činjenice neće ih uvjeriti da su učinili pogrešku.

 6. Negativno razmišljaju o prošlosti 

Ako pokušate razgovarati o njegovoj bivšoj, vrlo vjerojatno nećete ćuti baš ništa pozitivno i dobro. Odnosno, ono što možete ćuti jest kako je ta osoba loša i kako posjeduje hrpu negativnih osobina.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *