Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Emocije nam često pomute razum

SRCE

Mislite glavom ne srcem!

Svi mi želimo pronaći pravu ljubav i biti sretni, ali često se dogodi da nas preplave osjećaji i krenemo raditi greške zbog kojih ne uspijevamo ostati u stabilnoj vezi.
Jedina osoba koja nam stoji na putu do sreće smo mi sami. Kada naučimo kontrolirati naše osjećaje, tek tada biti ćemo u stanju razmišljati glavom, a ne srcem. Jedino na taj način moći ćemo izbjeći greške zbog kojih najčešće ostajemo sami.

U nastavku pročitajte nekoliko najčešćih grešaka koje činimo kada se zaljubimo.

1. Previše žurimo
Kada započnemo novu vezu, svi mi željeli bi znati u kojem smjeru ta veza ide. Iako nam je ponekad teško kontrolirati vlastite osjećaje, važno je da malo usporimo i ne požurujemo događaje. Važno je pustiti da sve ide svojim tokom bez forsiranja..

2. Postajemo sebični
Mnogi od nas sigurno su se u nekom trenutku našli u vezu gdje su se fokusirali samo na sebe i zaboravili na osjećaje drugih. Zaboravili smo koliko je važno suosjećanje. Često to radimo nesvjesno, pa je iznimno važno da to shvatimo na vrijeme i ispravimo.

3. U svima vidimo konkurenciju
Često se događa da zbog straha od gubitka partnera u svakoj drugoj osobi vidimo konkurenciju i postajemo ljubomorni. Malo ljubomore u vezi neće škoditi, ali ako stalno priređujemo ljubomorne ispade, to nas može koštati veze.

4. Privlačimo toksične ljude
Jedina osoba koja je odgovorna za ljude koji se nalaze u našem životu smo mi sami. Ponekad su nam toksični ljudi potrebni kako bi od njih nešto naučili, ali nemojte dopustiti da vas uvuku u svoju mrežu i manipuliraju vama.

5. Previše se dajemo
Ponekad previše brzo dajemo svoje srce nekome koga i ne poznajemo pa ono na kraju na žalost bude slomljeno. Požurujemo vezu i onda bivamo povrijeđeni i svi su nam krivi osim nas samih. Stoga, pokušajte razmišljati glavom, a ne srcem.

6. Zaboravljamo svoje vrijednosti
Nemojte se dovoditi u situaciju da budete s bilo kim samo da ne biste bili sami. Osobe koje prihvaćaju osrednje stvari nikada neće biti u stanju iskusiti pravu ljubav. Nemojte zaboraviti na svoje vrijednosti i ne pristajte na nepotpunu ljubavi.

7. Pokušavamo promijeniti ljude
Ovo je jedna od najgorih mogućih stvari koje možete napraviti u vezi i ovo je možda baš razlog zbog kojeg sve veze završavaju isto. Ne možete prisiliti nekoga da stane u vaš kalup ako se tamo ne uklapa. Imate dva izbora, prihvatiti ih ili ih pustiti.

 Mel

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *