Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Znate li kada je pravo vrijeme za obrok?

muškarac-žena-hranaČesto se čuje da raspored obroka nije važan i to me zaista ljuti. Vrijeme i broj vaših obroka u velikoj mjeri utjecat će na uspješnost vašeg mršavljenja. Zovem se Miha Geršič i u današnjem članku poklonit ću vam 4 fantastična savjeta, koja će vam pomoći da se pravovremeno posvetite obroku i zauvijek pozdravite sa suvišnim kilogramima.

Vjerojatno vam je poznato da je temelj uspješne preobrazbe umjerena prehrana. Zanima me jeste li se ikada upitali koliko su važni vrijeme i raspored obroka. Nadam se da niste poslušali »savjete« o činjenici da nije pametno jesti nakon šest sati i sl. Ako ste to učinili, ništa strašno! Moji fantastični savjeti pomoći će vam da se već danas prihvatite preobrazbe na pravi način. Zato pažljivo pročitajte članak u cijelosti.
Prije nego otkrijem savjete upozorit ću vas da ćete prije ili kasnije sigurno naići na nekoga tko će tvrditi da vrijeme i raspored obroka nisu važni. Činjenica je da su to navike, koje su mnoge pojedince dovele do prekomjerne težine. Rezultati koje smo zajedno postigli dokazuju koliko je važna organizacija za postizanje uspješne preobrazbe i stanja duha. Zato slijedite 4 odlična savjeta.
Istraživanje (International Journal of Obesity) je pokazalo da postoji jasna povezanost između kvalitetnog jutarnjeg obroka i uspješnog mršavljenja. Rezultati redovitog doručka su apetit, manja količina dnevno unešenih kalorija i dobro raspoloženje. Zato predlažem da u roku od 45 minuta od trenutka buđenja pojedete doručak, koji sadrži visoko kvalitetne proteine, ugljikohidrate i započnete dan puni energije.

salata_sviježa_zdrava_hranaDrugo vrlo važno pravilo je da tijekom dana pojedete više manjih obroka. Ima onih koji se s tim ne slažu, zato predlažem da upitate pojedince kojima smo pomogli, odnosno one kojima pomažemo da postignu preobrazbu. Oni će vam potvrditi da je riječ o učinkovitoj navici. Više manjih obroka pozitivno utječe na djelovanje inzulina, leptina i na metabolizam. Zato budite pažljivi pri organiziranju obroka i dnevno pojedite 4 do 5 manjih obroka, svaka 3 do 4 sata.
Kada govorimo o vremenu i obrocima, napomenut ću da najviše pojedinaca napravi grešku odmah nakon vježbanja. Istinski daju svoj maksimum, imaju kvalitetan trening i zaborave na obrok nakon vježbanja. To je faza kada su organizmu potrebne hranjive tvari za regeneraciju. U roku od 30 minuta nakon treninga pripremite si obrok, koji sadrži bjelančevine, ugljikohidrate i izbjegnite ovu pogrešku. To može biti sasvim jednostavan obrok … primjerice, smoothie s malo voća, povrća i dodanim bjelančevinama u prahu. Zaista nema potrebe za kompliciranjem.
Pred nama je zadnji savjet koji će definitivno dignuti najviše prašine. Riječ je o vjerovanju da nije pametno jesti nakon šest sati, ako želimo izgubiti suvišne kilograme.
To je VELIKA LAŽ!

Problem nije u obroku koji pojedemo prije spavanja nego u prevelikom dnevnom unosu kalorija. Zato bez grižnje savjesti pojedite lagan obrok približno 90 minuta prije spavanja, a to može biti salata s piletinom, cherry rajčicom, maslinama i s nekoliko komadića lake mozzarelle. Tako će vaše tijelo dobiti hranjive tvari tijekom pauze za odmor.
Uvjeren sam da su stvari sada mnogo jasnije. Vse što morate učiniti je da se organizirate, iskombinirate sva četiri savjeta i sastavite raspored obroka.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *